ertnews.gr

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

15/10 09:33
Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Για ιατροδικαστική εξέταση μεταφέρονται σήμερα στην Κομοτηνή οι σοροί των 11 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παραλιακή εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία με παράλληλες έρευνες αναζητά τα στοιχεία των ανθρώπων που, όπως φαίνεται, είναι μη νόμιμοι μετανάστες.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που είναι μεταξύ των 11 θυμάτων, είχε αγνοήσει νωρίτερα σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα αλλά χάνοντας τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό. Το όχημα πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν και οι έντεκα επιβαίνοντες ενώ ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να απομακρυνθεί πριν κι αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.

** H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο των 11 μεταναστών στην Καβάλα που συνέβη το πρωί του Σαββάτου, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό και τυλίχθηκε στις φλόγες. ενώ έκανε λόγο για μια περιοχή «όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα μέσω παράτυπων οδών». H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απευθύνει έκκληση «για εύρεση εναλλακτικών σε αυτά τα επικίνδυνα περάσματα για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής επανένωσης και της επανεγκατάστασης».

** Δύο νέοι άνθρωποι, ένας 30χρονος από τους Φιλίππους και μια 19χρονη από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου σε τροχαίο που συνέβη στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε σε κολώνα φωτισμού και πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο επιβάτες.

** Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί καταδίωξη αυτοκινήτου από την αστυνομία χθες (Κυριακή) το απόγευμα, που ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε στην επαρχιακή οδό Αγίου Ανδρέα- Ακροβουνίου Καβάλας. Έντεκα μη νόμιμοι μετανάστες, όλοι τους από το Πακιστάν, κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με τη βοήθεια αστυνομικών, πριν το όχημα πάρει φωτιά και καταστραφεί ολοσχερώς. Δύο από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Συνελήφθη ο οδηγός του, υπήκοος Γεωργίας.

** Στο μεταξύ, δύο αλλοδαποί, ένας 23χρονος κι ένας 16χρονος, συνελήφθησαν από την αστυνομία το πρωί του Σαββάτου, στην παραλιακή εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, περίπου στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου, λίγες ώρες μετά, καθώς εντοπίστηκαν να μεταφέρουν 7 μη νόμιμους μετανάστες.

** Ξεκινά σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης με τιμή εκκίνησης στο 1,20 ευρώ το λίτρο λόγω των αυξημένων τιμών διεθνώς. Οι βενζινοπώλες θεωρούν επιτακτική ανάγκη να αφαιρεθεί τελείως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

** Δύο γεωτρήσεις είναι σε εξέλιξη στο κοίτασμα πετρελαίου «Ε», μία κάθετη και μία οριζόντια, για λογαριασμό της Ενεργειακής Αιγαίου. Την επόμενη χρονιά θα τοποθετηθεί και εξέδρα πετρελαίου πάνω από το κοίτασμα. Σήμερα η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου είναι 4.500 βαρέλια.

** Στο θέμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού αναφέρθηκε η Γενική Χειρουργός-Ειδική για τον Μαστό Νατάσα Παζαΐτη, σε ομιλία της στη κατάμεστη αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. «Το θέμα της πρόληψης όχι μόνο του Καρκίνου του Μαστού, αλλά όλων των καρκίνων, έχει να κάνει με την καλή σωματική μας υγεία, η οποία εξασφαλίζεται με την άσκηση, τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, τη διατήρηση σωστού βάρους και την αποφυγή του καπνίσματος και των καρκινογόνων ουσιών στο περιβάλλον», ανέφερε η κ. Παζαΐτη. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος, επεσήμανε η κα Παζαϊτη, εξασφαλίζει ότι, ακόμα και στην περίπτωση εμφάνισης καρκίνου, ο εντοπισμός θα γίνει σε τόσο πρώιμο στάδιο ώστε με ελάχιστη χειρουργική́ και φαρμακευτική́ παρέμβαση να επιτυγχάνεται η απόλυτη θεραπεία.

** Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, εκδήλωση προγραμματίζει ο Σύλλογος Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας για σήμερα (Δευτέρα) στην Καβάλα, στις 10 το πρωί, στη συμβολή των οδών Ερυθρού Σταυρού και Δαγκλή, όπου υπάρχουν τα συστήματα ηχητικής σήμανσης για τα άτομα με αναπηρία όρασης.

** Ξεκινά σήμερα το διδακτικό έτος στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Οι μαθητές πλέον μπορούν να προσέρχονται στο Ωδείο για τα ατομικά και ομαδικά θεωρητικά μαθήματα που έχουν συνεννοηθεί με τους καθηγητές τους. Για τυχόν ερωτήματα οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Ωδείου.

** Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις αυξημένες θα επικρατήσουν αύριο στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version