ertnews.gr

Δράμα: Ηχητικά συστήματα για τυφλούς σε φανάρια της πόλης

18/10 13:04
Δράμα: Ηχητικά συστήματα για τυφλούς σε φανάρια της πόλης

Τα 13 ζεύγη ηχητικών διατάξεων που τοποθετήθηκαν από τον δήμο Δράμας, σε φωτεινούς σηματοδότες της πόλης, παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.

Πρόκειται για ειδικές συσκευές που εκπέμπουν ηχητικό σήμα όσο διαρκεί το πράσινο φανάρι διευκολύνοντας τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Τα συστήματα έχουν τοποθετηθεί στον κόμβο του ξενοδοχείου Ξενία, στη διασταύρωση του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης Δράμας, στο Δεσποτικό και στο πάρκο των Κομνηνών.
«Είναι το αποτέλεσμα μιας γόνιμης συνεργασίας με το δήμο» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης, Μάκης Κρεμύδας, ο οποίος τόνισε ότι αυτές οι παρεμβάσεις πρέπει να συνδυάζονται με άλλες ώστε να δημιουργούν ένα συνολικό πλέγμα διευκόλυνσης της μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες στις πόλεις, να προστατεύονται από πιθανούς βανδαλισμούς και να εκσυγχρονίζονται ανά διαστήματα.
«Ευχαριστώ την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών, καθώς και όλους αυτούς που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με την Δημοτική μας αρχή, για την επίτευξη αυτού του στόχου που αποτελούσε αίτημα χρόνων για τον σύλλογο και απαραίτητη προϋπόθεση για την προσβασιμότητα μέσα στην πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version