ertnews.gr

Δράμα: Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

16/09 11:35
Δράμα: Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

Για 7η συνεχή χρονιά ο δήμος Δράμας συμμετέχει στην εκστρατεία της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις τους, αλλά και η ευαισθητοποίηση για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους». Στο πλαίσιο της εκστρατείας η Δημοτική Αρχή ενέκρινε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Χελμού, Σταύρου και σε τμήματα οδών περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης.

Για σήμερα, στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί, με σημείο συνάντησης στην Πλατεία Ελευθερίας, ποδηλατοβόλτα στην πόλη ενώ θα ακολουθήσει την Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, πεζοπορική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Δράμας. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», στις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, από τις 6 το απόγευμα θα εφαρμοστεί αποκλεισμός της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στην οδό Χελμού η οποία θα παραδοθεί σε πεζούς, ποδηλάτες και χρήστες skateboards.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version