Δράμα: Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

Για 7η συνεχή χρονιά ο δήμος Δράμας συμμετέχει στην εκστρατεία της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις τους, αλλά και η ευαισθητοποίηση για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους». Στο πλαίσιο της εκστρατείας η Δημοτική Αρχή ενέκρινε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Χελμού, Σταύρου και σε τμήματα οδών περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης.

Για σήμερα, στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί, με σημείο συνάντησης στην Πλατεία Ελευθερίας, ποδηλατοβόλτα στην πόλη ενώ θα ακολουθήσει την Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, πεζοπορική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Δράμας. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», στις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, από τις 6 το απόγευμα θα εφαρμοστεί αποκλεισμός της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στην οδό Χελμού η οποία θα παραδοθεί σε πεζούς, ποδηλάτες και χρήστες skateboards.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος