Καβάλα: Τρεις πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο

Με την συνδρομή εναέριων μέσων, τέθηκε υπό έλεγχο χθες το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Νέας Καρβάλης Καβάλας.
Όπως διαπιστώθηκε, η φωτιά ξεκίνησε από παράνομο σκουπιδότοπο, ανατολικά του οικισμού και έκαψε 100 περίπου στρέμματα με πουρνάρια. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Στον τόπο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων
Άλλες δύο πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο νομό Καβάλας, τέθηκαν υπό έλεγχο, πριν πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η πρώτη, στο Ποδοχώρι Καβάλας κατέκαψε 200 περίπου στρέμματα χαμηλής δασικής έκτασης και απείλησε κατοικημένη περιοχή. Η δεύτερη, σε δύσβατη περιοχή των Κορυφών τέθηκε υπό έλεγχο με τη βοήθεια ισχυρών επίγειων και εναέριων μέσων, καίγοντας περισσότερα από 500 στρέμματα χαμηλής κυρίως βλάστησης. Και σε εκείνη την περιοχή παραμένουν τουλάχιστον 40 πυροσβέστες.
Για άριστο συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που έφερε αποτελέσματα, μίλησε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Σωτήρης Κορέλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος