Καστοριά: Επέστρεψε τα χρήματα ο Ιερέας

Μετά από παρεμβάσεις της Μητρόπολης Καστοριάς, ο Ιερέας επέστρεψε τα χρήματα  που είχε  πάρει από τραπεζικό λογαριασμό του Ιερού Ναού Γέρμα Καστοριάς, καταθέτοντας σε υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης, χθες το πρωί, το ποσό των 27.000 ευρώ.

Αυτά αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στη Μητρόπολη Καστοριάς από τον εκπρόσωπο τύπου της Μητρόπολης Πατέρα Νικόλαο Γιαννουσά,την Νομική Σύμβουλο της Μητρόπολης Ευγενία Μάτα και τους  Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους του Ιερού Ναού Γιώργο Σπύρου  και Λάζαρο Πρώιο.

Η  Νομική Σύμβουλος Ευγενία Μάτα,  ανέφερε ότι την περασμένη Πέμπτη, τα δυο μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Γέρμας διαπίστωσαν μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιερού Ναού ότι υπάρχει ένα χρηματικό έλλειμμα. Ενημέρωσαν αμέσως την Ιερά Μητρόπολη, η οποία έσπευσε την επόμενη μέρα την  Παρασκευή το πρωί  και συγκρότησε οικονομική επιτροπή ελέγχου.

Με βάση τον πρόχειρο διαχειριστικό έλεγχο που έγινε,  το έλλειμμα το οποίο διαπιστώθηκε στους  λογαριασμούς του Ναού  ήταν περίπου 27.000 ευρώ.

«Μετά από παρεμβάσεις της Μητρόπολης, ο Ιερέας έχει επιστρέψει ήδη τα χρήματα χθες το πρωί,  για την ακρίβεια 9:55 το πρωί, σε υποκατάστημα Θεσσαλονίκης προέβη στην κατάθεση του χρηματικού ποσού των 27.000 ευρώ” ανέφερε η κ Μάτα. Χθες συγκλήθηκε έκτακτο Μητροπολιτικό Συμβούλιο και ελήφθησαν αποφάσεις για περαιτέρω έλεγχο.

«Έχουν ληφθεί αποφάσεις  από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή Εκκλησιαστικές προανακρίσεις, έτσι ώστε να βγει ένα  τελικό πόρισμα  σχετικά με το τι έγινε, για ποιο λόγο  μπορεί να εισπράχθηκαν και ότι τυχόν άλλο προκύψει» δήλωσε η Νομική Σύμβουλος της Μητρόπολης.

 
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος