Την άρση του mini – lockdown ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Την άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μεσσηνία καθώς συνοδεύεται με σωρεία ακυρώεων και απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες για τον κλάδο, ζητά με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής.

Ο κ.Καραλής τονίζει πως «τα κατασταλτικά μέτρα lock down που επιβλήθηκαν στη Μεσσηνία με πρόσχημα την αύξηση των κρουσμάτων που, σημειωτέον, υπολείπονται από άλλες περιοχές αναδεικνύουν λάθη, παραλείψεις και συγκυρίες που καταφέρνουν ένα σοβαρό πλήγμα σε ένα κλάδο που απέδειξε έγκαιρα στην πράξη ότι και σχέδιο είχε και στρατηγική είχε αναπτύξει στο πλαίσιο της πρόληψης. Και όλα αυτά, στη μέση της τουριστικής περιόδου και μάλιστα με όλες τις ελπίδες να έχουν εναποτεθεί στην επέκτασή της».

Σημειώνει επίσης πως «η Ένωση Ξενοδόχων αφέθηκε μόνη από όλες τις πλευρές να αντιπαλέψει το πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι είχε εκπονήσει καμπάνια για τον εμβολιασμό, είχε ζητήσει τη θωράκιση των επαγγελματιών και των εργαζομένων μέσω της ενεργοποίησης της διάταξης υγειονομικής πιστοποίησης με την επέκταση και του εμβολίου παράλληλα με όλες τις άλλες προϋποθέσεις που προβλέπονται απ’ τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας για την άσκηση του επαγγέλματος και με σειρά παρεμβάσεων προς όλες τις εποπτικές και μη Αρχές ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. “Όμως η συμπαράσταση δεν ήταν η αναμενόμενη και , σαν να μην έφτανε αυτό, υπήρξε παντελώς ελλιπής εποπτεία για τον έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών κανόνων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος