Στο Σύνταγμα και αγρότες απο τη Μεσσηνία

Την απόφαση για μαζική μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή, στην οποία κατέληξε η συνέλευση του πανελλαδικού συντονιστικού των αγροτικών μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισα, υπερψήφισε το μπλόκο του Ασπροχώματος. Η απόφαση προβλέπει τη μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα, τη διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου και την εγκατάσταση στο Σύνταγμα για δύο ημέρες τουλάχιστον.

Για το τι θα πράξει το μπλόκο του Ασπροχώματος μέχρι την Παρασκευή και ειδικότερα για το αν θα συνεχιστεί το κλείσιμο του δρόμου, θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες ωρες. Στη συνέλευση του πανελλαδικού συντονιστικού των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια συμμετείχαν από το μπλόκο του Ασπροχώματος οι Κώστας Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Λάππας και Θανάσης Κατσάς από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού, καθώς και ο Δημήτρης Μπίρης από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης.
Η απόφαση για τη μετάβαση στην Αθήνα και την εγκατάσταση στο Σύνταγμα ήταν ομόφωνη από 65 μπλόκα της χώρας (παραβρέθηκαν τα 62, ενώ άλλα τρία έστειλαν επιστολή, καθώς δεν γινόταν να ταξιδέψουν οι αντιπρόσωποί τους). Οι αγρότες από το μπλόκο του Ασπροχώματος θα μεταβούν στην Αθήνα με αγροτικά αυτοκίνητα ή και μισθωμένα λεωφορεία, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών της περιοχής μας δεν μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλο ταξίδι.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι είναι οι αγρότες της Τριφυλίας στο μπλόκο του Καλού Νερού οι οποίοι χθες προχώρησαν σε επτάωρο (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα) αποκλεισμό του κόμβου Για μια ακόμη μέρα, στο Καλό Νερό, στο πλευρό των αγροτών, βρέθηκαν συμπαραστάτες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες από κλάδους που και αυτοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος