ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Υπέρ της ενεργειών της κυβέρνησης, που επιδιώκει να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τάχθηκε με νέες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η σύμβαση, αν μείνει ως έχει, θα οδηγήσει σε υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών, κάτι που είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλιά. Ο δήμαρχος Καλαμάτας πάντως επέμεινε ότι η διαχείριση που κάνει η Καλαμάτα αλλά και άλλοι Δήμοι στην Περιφέρεια μπορούν να αποτελέσουν τη λύση του προβλήματος, με την προϋπόθεση: «να γίνει η διαχείριση του υπολείμματος από την επεξεργασία των σκουπιδιών σ’εναν κεντρικό ΧΥΤΥ ή αυτό να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια στην τσιμεντοβιομηχανία π.χ.».«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι αυτή τη στιγμή. Οι συναντήσεις είναι συνεχείς, εκπροσώπων του υπουργείου Ανάπτυξης με την ΤΕΡΝΑ, την εταιρία η οποία από το διαγωνισμό είχε αναλάβει τη σχετική διαδικασία διαχείρισης, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση, ώστε να υπηρετηθεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα με τη μείωση του κόστους», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην Τρίπολη, παρουσία όλης της αιρετής ηγεσίας της Περιφέρειας, τόνισε ότι όχι μόνο δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αντίθετα θα μειωθούν και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία θα προπχωρήσει όπως έχει εγκριθεί από την περιφερεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. «Λίγο καιρό πριν, όταν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι Δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων έλεγαν ότι έφταιγε το γεγονός ότι καθυστερούσε η υπογραφή της σύμβασης, τώρα άλλαξαν την τακτική τους όταν ο κ. Τσιρώνης μπήκε στη λογική να τάζει χρήματα και να κουνά τα ευρώπουλα σαν μαρουλόχαρτα για να τους προσεταιριστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τατούλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος