Μεσσηνία: Κάθετα μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων-“Καθαρά” από Covid τα λύματα της Καλαμάτας

Σε ικανοποιητικά πλαίσια κινείται η επιβεβαίωση κρουσμάτων Covid 19 στη Μεσσηνία καθώς χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ μόλις 3 νέες μολύνσεις και το Σάββατο 7.

Συνολικά, η περασμένη εβδομάδα (από 9 έως 15 Νοεμβρίου) στη Μεσσηνία, κλείνει με 71 κρούσματα. Σταθερά ελεγχόμενη και με λιγότερους νοσηλευομένους σε σχέση με τις προηγούμενες δέκα ημέρες παρουσιάζεται η κατάσταση και στην κλινική Covid 19 του νοσοκομείου Καλαμάτας ενώ καθαρή από το νέο κορονοιό ήταν και η εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας που ελήφθη στις 9 Νοεμβρίου προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης.

Παράλληλα από σήμερα Δευτέρα ξεκινά και η λειτουργία της ειδικής μονάδας του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού της πόλης μας. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιώντας τεστ ανίχνευσης κορονοιου σε προγραμματισμένα ραντεβού και μόνο, με δομές/φορείς και συλλόγους της πόλης.
Επίσης στον ίδιο χώρο, μια νέα υπηρεσία θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, παιδιά και ενήλικες, να εξεταστούν με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing» σε λιγότερο από 10 λεπτά, εύκολα, γρήγορα, δωρεάν και με απόλυτη αξιοπιστία και ασφάλεια. Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί αρχικά αύριο Τρίτη 17 του μήνα και την επόμενη Τρίτη στις 24 Νοεμβρίου από τις 8:30 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο χώρο στάθμευσης του Μέγαρου Χορού Καλαμάτας. Μετά από ταυτοποίηση των στοιχείων τους (με ταυτότητα) και χωρίς να χρειαστεί να κατέβει κανείς από το αυτοκίνητό του, οι πολίτες θα κάνουν το τεστ μέσα στο αυτοκίνητό τους, θα αποχωρούν και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα ειδοποιούνται εντός μιας ώρας μέσω email, ώστε να κανονιστεί περαιτέρω ραντεβού για μοριακό έλεγχο.

Στο μεταξύ νέο κρούσμα Covid 19 επιβεβαιώθηκε σε αντιδήμαρχο Καλαμάτας. Μετά τον Αναστάσιο Σκοπετέα και ο Νίκος Μπασακίδης ανακοίνωσε μέσω κοινωνικών δικτύων πως τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του Τασούλα βρέθηκαν θετικοί, με τη σύζυγό του να έχει εκδηλώσει πιο βαριά συμπτώματα της λοίμωξης. Και οι δύο βρισκονται σε καραντίνα ήδη από την περασμένη εβδομαδα όπου είχαν αρχικά εκδηλώσει πυρετό.

Ότι τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας της Μεσσηνίας βρισκονται στο κόκκινο και οι γιατροί στα όρια τους υποστηρίζει την ίδια στιγμή σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το υπάρχον ιατρικό προσωπικό είναι σε ετοιμότητα αλλά η μάχη είναι εξ΄ αρχής άνιση “γιατί παρ΄όλες όλες τις εκκλήσεις μας τους προηγούμενους μήνες για την ενίσχυση μας το μόνο που λάβαμε ήταν αδιαφορία”, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται πως “οι οργανικές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό είναι καλυμμένες περίπου κατά 50% και το Υπουργείο Υγείας μαζί με την 6η ΥΠΕ καθυστέρησαν και καθυστερούν χωρίς λόγο προσλήψεις μόνιμων ιατρών που τώρα θα έπρεπε να ήταν μαζί μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος