Καλαμάτα: Με δανειοδότηση ξεκινούν έργα από τον Δήμο Καλαμάτας

Μέσα στον Μάρτη,όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα δημοπρατηθούν τα έργα των αναπλάσεων, επισκευών και κατασκευής ποδοσφαιρικών γηπέδων, για τα οποία ο Δήμος δανείστηκε 5.337.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος υπερασπίστηκε την απόφαση της δημοτικής αρχής για τη λήψη δανείου προκειμένου να γίνουν αυτά τα έργα, καθώς τόνισε ότι η Καλαμάτα τα χρειάζεται «εδώ και τώρα» προκειμένου να γίνει περισσότερο ελκυστική και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Πρόκειται για τη συνέχιση της ανάπλασης της Αριστομένους μέχρι την αρχή του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Με το έργο αυτό, σημείωσε ο δήμαρχος, θα ολοκληρωθεί ο μεγάλος διάδρομος των πεζών που ξεκινάει από το Ιστορικό Κέντρο και θα καταλήγει στην Παραλία. Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού είναι 1.925.000 ευρώ.

Επίσης πρόκειται για την ανάπλαση στην ανατολική όχθη του Νέδοντα, από τα πάρκινγκ μέχρι τη μαρίνα, με κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου. Ο προϋπολογισμός είναι 1.170.000 ευρώ.

Το επόμενο έργο ανάπλασης είναι οι παρεμβάσεις στην ανατολική όχθη του Άρι, από τα Ακοβίτικα μέχρι τις εκβολές του. Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο νερού αλλά και κωπηλασίας. Ο προϋπολογισμός είναι 378.425 ευρώ.

Επίσης χρήματα θα διατεθούν για την επισκευή της παλιάς καρδιολογικής κλινικής, η οποία θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, καθώς εκεί θα στεγαστούν φορείς και δομές που αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας. Ο προϋπολογισμός είναι 1.364.000 ευρώ.

Ακόμη, πρόκειται να κατασκευαστεί ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Παλιάμπελα, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και να εφαρμοστεί πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο των σφαγείων, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Το δάνειο έχει συνομολογηθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το 50% του ποσού προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τέλος, ο κ. Νίκας εκτίμησε και πάλι ότι κατά τους διαγωνισμούς θα προσφερθούν εκπτώσεις που θα κυμανθούν στο 40%, οπότε με τα χρήματα των εκπτώσεων θα δημοπρατηθούν 4-5 ακόμη έργα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος