Καλαμάτα:Εγκαίνια νέας αίθουσας καινοτόμων θεραπειών στο Ειδικό Σχολείο

Το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας εγκαινιάζει την νέα αίθουσα καινοτόμων θεραπειών(Σωματικής Αυτογνωσίας & Συναισθηματικής Ρύθμισης) την Παρασκευή(22 Μαρτίου) στις 10:00 πμ. στο σχολικό συγκρότημα επί της Βασ. Γεωργίου (απέναντι από τον Σκλαβενίτη) αμέσως μετά την σχολική εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος για θεραπεία,όπου τα παιδιά θα μπορούν να ασκούνται σε κατάλληλες συνθήκες, με ειδικού πάχους στρώματα που απορροφούν τους κραδασμούς και την πρόσθετη πίεση, για την αποφυγή τραυματισμών, να χρησιμοποιούν μπάλες pilates για stretching ή διατάσεις σε ρολά και ενδυνάμωση σε σφήνα ή πολύζυγο, να εκπαιδεύονται στην όρθια θέση σε ορθοστάτη ειδικά διαμορφωμένο. Ο χώρος είναι έτοιμος και έχει εξοπλιστεί με όλα τα παραπάνω.

Επιπλεόν, σκοπός αυτής της αίθουσας είναι η αποφόρτιση. Ο χώρος αποπνέει μια ιδιαίτερα ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να ασκούνται στην χαλάρωση και την διαχείριση του άγχους με σκοπό την καλύτερη εσωτερική ισορροπία. Στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης δημιουργήθηκε μια θέση Η/Υ με πρόγραμμα της HeartMath που έχει χρησιμοποιηθεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην εκπαίδευση πολλών μαθητών για την διαχείριση του άγχους και την αύξηση της αποδοτικότητας – ανθεκτικότητας και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ή ΔΕΠΥ και αυτισμού.

Το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους που οι δωρεές τους κάλυψαν εξ ολοκλήρου το κόστος της αίθουσας, εις μνήμη του Οδυσσέα, μαθητή του σχολείου, ο οποίος την 28η Οκτωβρίου του 2018, έφυγε από κοντά μας για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος