ertnews.gr

Kαλαμάτα: Τα έργα και τη “διαχείριση” του αεροδρομίου διεκδικεί τώρα η Περιφέρεια

11/10 11:30
Kαλαμάτα: Τα έργα και τη “διαχείριση” του αεροδρομίου διεκδικεί τώρα η Περιφέρεια

Την πρόθεση της να ζητήσει την παραχώρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., αν αυτά δεν προχωρήσουν από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου, εξέφρασε εκ μέρους της περιφερειακής αρχής, μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

Η κ.Νικολάκου ανέφερε ως ανάλογο, επιτυχημένο παράδειγμα τη Σ.Δ.Ι.Τ. που προωθεί η Περιφέρεια για τα απορρίμματα και σημείωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε εντάξει την προηγούμενη προγραμματική περίοδο το έργο του “αεροδρομίου”, για χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων ευρώ αλλά από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δεν προχώρησε καμία διαδικασία καθώς δεν ετοιμάσθηκαν και δεν παραδόθηκαν οι μελέτες.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο λειτουργίας αεροδρομίου στην Τρίπολη, η αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο σχέδιο “ποτέ δεν εγκαταλείπεται” και πως ο κομβικός ρόλος του αεροδρομίου της Καλαμάτας θα συμπληρωθεί ακόμα περισσότερο με low cost πτήσεις που θα έχουν ως βάση το αεροδρόμιο της αρκαδικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version