Καλαμάτα: Προβολή του Ντοκιμαντέρ ″What Happened in Manganiako″

Προβολή του Ντοκιμαντέρ ″WhatT Happened in Manganiako″ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (30 Ιανουαρίου 2023) στις 21:00 στο πλαίσιο του 1ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας, το αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα “Διάλογος και Δράση για το μέλλον του Μαγγανιακού”, που υλοποιήθηκε για δώδεκα μήνες στο Μαγγανιακό Μεσσηνίας, αποτυπώθηκε στο φακό μαζί με την ανησυχία, τη χαρά και την ελπίδα για το μέλλον των κατοίκων με τη συνεργασία των: Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαγγανιακιτών, Dock, Νόστος ΚοινΣΕπ, Κουκουβά ΚοινΣΕπ, Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Τι θα δούμε:
Το Μαγγανιακό αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανάπτυξης της εξέλιξης σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Οι 63 μόνιμοι κάτοικοι που έχουν απομείνει στο μικρό ορεινό χωριό της Μεσσηνίας ανησυχούν για το μέλλον της κοινότητας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού από κοινού με τρεις φορείς κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας, ευαισθητοποίησαν και κινητοποιήσαν ανθρώπους και φορείς και έδειξαν στην πράξη ότι, ακόμη και οι μικρότερες κοινότητες μπορούν να ορίσουν το μέλλον τους και να περάσουν σε μια περίοδο μετάβασης προς ένα αειφόρο μέλλον.

Είσοδος ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος