ertnews.gr

Καλαμάτα: Παρουσίαση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου.

14/08 18:04
Καλαμάτα: Παρουσίαση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου.

Η επίσημη παρουσίαση του πρώτου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας / Kalamata Drama International Summer School 2019, ενός σπουδαίου νέου θεσμού για την πόλη και ευρύτερα, θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή (16 Αυγούστου) στις 11:00 π.μ. στο χώρο του Αμφιθεάτρου της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.

Για την διοργάνωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του ΜΣΚ και Υπεύθυνος του προγράμματος KaDISS 2019 Γιώργος Ηλιόπουλος και για τη δομή και τα μαθήματα ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης, καθηγητής του Θερινού Σχολείου Θεάτρου και καλλιτεχνικός Διευθυντής του, Andrew Visnevski.

Λίγα λόγια για τον Andrew Visnevski:
Ο Andrew Visnevski σπούδασε υποκριτική στο “Central School of Speech and Drama” (1973-76) και
ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στο Young Vic Theatre του Λονδίνου. Το 1978 δημιούργησε το “The Cherub Company London” , ένα πρωτοποριακό ανσάμπλ, στο οποίο είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση μέχρι και το 2003. Επανέφερε στην επιφάνεια παραμελημένα κλασικά έργα, εισήγαγε το ευρωπαϊκό δράμα στο ρεπερτόριο του Ηνωμένου Βασιλείου και ταξίδεψε τις παραγωγές του σε 3 ηπείρους. Επισκέφθηκε πολλά φεστιβάλ στη Βρετανία και το εξωτερικό και παρουσίασε επτά πρεμιέρες στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Το ανεξάρτητο έργο του περιλαμβάνει παραγωγές στην Ολλανδία, την Πολωνία και την Ελλάδα.
Το ευρύ έργο της διδασκαλίας του, περιλαμβάνει μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Βασιλικής Ακαδημίας Θεάτρου του Λονδίνου (RADA MA) όπου ήταν επικεφαλής μέχρι και το 2017, πολλές παραγωγές κλασικών και νέων έργων, μαθήματα και έργα ως φιλοξενούμενος σκηνοθέτης της Βασιλικής Ακαδημίας Θεάτρου του Λονδίνου (RADA) και άλλων κορυφαίων σχολών θεάτρου
στο Λονδίνο, καθώς και επίβλεψη σχεδίων σχεδίασης για το Slade School of Fine Arts. Σήμερα είναι Καθηγητής στη νεοσύστατη σχολή Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version