Καλαμάτα: Έκθεση φωτογραφίας “Περίπατοι στο φως” από τη Φ.Ο.ΚΑΛ.

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ.) παρουσιάζει την 6η κατά σειρά έκθεση των μελών της στο art-cafe Κούνιες. Σειρά έχει ο Σταύρος Τουφεξής με την έκθεση “Περίπατοι στο φως”.

Ο Σταύρος Τουφεξής φωτογραφίζει και ταξιδεύει τους επισκέπτες της έκθεσης, σαν ξεναγός σε αρχαιολογικούς τόπους όπου έχει φωτογραφίσει φίλους και παρέες του, σε ένα ασπρόμαυρο ταξίδι στο Ελληνικό φως και στη μνήμη.

Μία ατομική έκθεση με ένα αγαπημένο θέμα του φωτογράφου, τίς ελληνικές αρχαιότητες ενταγμένες στο σήμερα, το πώς «δένουν» αυτά τα διαχρονικά μνημεία με τον σημερινό άνθρωπο, με τι ματιά τα περιεργαζόμαστε και τι εισπράττουμε περιδιαβαίνοντας ανάμεσά τους. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην οικογένειά του.

Διάρκεια έκθεσης 6 έως τις 26 Ιουνίου 2023.

Ο Σταύρος Τουφεξής ξεκίνησε να φωτογραφίζει το 1987 περνώντας από πολλές φωτογραφικές διαδρομές. Τα τελευταία χρόνια αγαπημένα του θέματα είναι το τοπίο και η άγρια φύση, κυρίως τα πουλιά. Μέσα από το φακό παρατηρεί, συνθέτει και γίνεται ένα με τη φύση βιώνοντας, στο τέλος, την ηρεμία και τη γαλήνη της. Πρόσφατα, επιλέχτηκε φωτογραφία του με θέμα την Άγρια Φύση-Πουλιά, και παρουσιάστηκε σε έκθεσή στο Chania Int. Photo Festival του 2021. Είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος