Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Καλαμάτας και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας και της Εθνικής Επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
15.00 Έναρξη των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Καλαμάτας, στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

15.40 Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ. Χρυσοστόμου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, προσκλητήριο οπλαρχηγών, κατάθεση στεφάνων, αναπαράσταση της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας και παρέλαση, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
09.00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία.
Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές-μαθήτριες, φοιτητές, προσκόπους, και μέλη του Σ.Ε.Ο. στα Μνημεία των Ηρώων, ως εξής:
11.00 στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου (Κεντρική Πλατεία) και στην Παραλία, στη μνήμη του Αφανούς Ναύτου.
11.30 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους και θ’ ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
07.00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.
08.00 Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία της 23ης Μαρτίου από Τιμητικό Άγημα της 120 ΠΕΑ.
10.30 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Δρ. Βασίλειο Χαντζή

10.50 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων στο Ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11.00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, συλλόγων, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μελών του Ε.Ε.Σ., μελών του Σ.Ε.Ο., προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και μηχανοκίνητου τμήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. Χώρος της παρέλασης ορίζεται ο πεζόδρομος της οδού Αριστομένους, έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.
18.42 Υποστολή της Σημαίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος