ertnews.gr

Σε πέμπτη συνεδρίαση παραπέμφθηκε το θέμα της ΔΕΠΑΝΑΛ

11/02 11:39
Σε πέμπτη συνεδρίαση παραπέμφθηκε το θέμα της ΔΕΠΑΝΑΛ

Σε νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, παραπέμφθηκε χθες, η λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ. Το Σώμα, μετά την κατάθεση αντιπρότασης από τις παρατάξεις των Γιάννη Κουράκη, Ηλία Λυγερού και Πέτρου Ινιωτάκη, αποφάσισε να τεθεί σε επεξεργασία από τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης με την συνεργασία των δημοτικών ομάδων και το θέμα να έρθει εκ νέου προς έγκριση, σε επόμενη συνεδρίαση.
Στην αντιπρόταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ “χωρίς τις δαπάνες που δεν δικαιολογούνται”. Επίσης ζητείται να υπάρξει διαχειριστικός έλεγχος σκοπιμότητας (πριν την συγχώνευση με ΔΕΠΤΑΗ) της Δημοτικής Επιχείρησης, ενώ η οικονομική πολιτική της, και συγκεκριμένα οι μισθοί του προσωπικού και προσλήψεις να εγκρίνονται από το δημοτικό συμβούλιο.
Την κρισιμότητα του θέματος επισήμανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εάν δεν ψηφιστεί η πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξουν σοβαρές δυσκολίες στην περαιτέρω λειτουργία της ΔΕΠΑΝΑΛ.
Νωρίτερα η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Ευαγγελία Σχοιναράκη, τόνισε ότι στόχος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Χαρακτήρισε το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο ναυαρχίδα του τουρισμού στην Κρήτη και πρόσθεσε ότι θα συμβάλλει στην αύξηση του συνεδριακού και πολιτισμικού τουρισμού.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η κ. Σχοιναράκη διαβεβαίωσε ότι δεν έχει μείνει εργαζόμενος απλήρωτος και ότι δεν έχει δημιουργηθεί καμία συνθήκη ανασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version