Κρήτη: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί για την covid-19

Η Κρήτη κάλυψε το χαμένο έδαφος στο μέτωπο των εμβολιασμών, σύμφωνα και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ανέδειξε αυτή την εξέλιξη από το βήμα της Βουλής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η 7η ΥΠΕ Κρήτης, στο νησί είχαν λάβει μέχρι χθες, 19 Οκτωβρίου, την πρώτη ή τη μοναδική τους δόση 395.203 πολίτες, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 755.632 εμβολιασμοί.

Από αυτούς, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Κρήτη είναι 384.538, σε σύνολο 6 εκατομμυρίων πλήρων εμβολιασμών που έχουν γίνει στη χώρα. Επίσης, 14.433 έχουν λάβει και την 3η αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ, η αύξηση των εμβολιασμών σε μια περιοχή που παρουσίαζε χαμηλά ποσοστά μέχρι και πριν από 3 μήνες, οφείλεται στους υγειονομικούς και στην προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και τους ευχαριστούμε θερμά. Η μόνη απάντηση που έχουμε απέναντι στη μάστιγα του κορονοϊού είναι το εμβόλιο. Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή. Σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει πάνω από από 6,6 δισ. δόσεις. Στη χώρα μας πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και πάνω από 6,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν λάβει τη πρώτη δόση. Η προσπάθεια  όλων μας συνεχίζεται. Κάνουμε το αυτονόητο: Εμβολιαζόμαστε, γιατί νοιαζόμαστε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος