Ηράκλειο: Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Ενετικό Λιμάνι από το Λιμεναρχείο, τον ΟΛΗ και φορείς

Στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό του Ενετικού Λιμανιού του Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα, Σάββατο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 5 και στις 8 Ιουνίου, αντιστοίχως, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και ο Οργανισμός Λιμένος, με τη συμμετοχή πλήθους υπηρεσιών, φορέων και συλλόγων.

Ηράκλειο: Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Ενετικό Λιμάνι από το Λιμεναρχείο, τον ΟΛΗ και φορείς

Οκτώ δύτες βούτηξαν στο βυθό του ενετικού λιμανιού, από όπου έβγαλαν κάθε είδους σκουπίδια, ευτυχώς, λιγότερα από προηγούμενες ανάλογες δράσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην ΕΡΤ συμμετέχοντες. Παράλληλα, εργαζόμενοι, μέλη φορέων και πολίτες προχώρησαν στον παράκτιο καθαρισμό του λιμανιού, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Ηράκλειο: Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Ενετικό Λιμάνι από το Λιμεναρχείο, τον ΟΛΗ και φορείς

Πρόκειται για μια δράση έχει επαναληφθεί και τα προηγούμενα χρόνια, με τους συμμετέχοντες να ανασύρουν από τον βυθό κάθε λογής αντικείμενα, από ποδήλατα και χαλιά, μέχρι καροτσάκια του σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, δεν έχει μόνο πρακτικό αποτύπωμα, αλλά και συμβολικό, καθώς στοχεύει στο να μεταδώσει φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα. Σύμφωνα δε με τους διοργανωτές “εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών περί της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού και το καθοριστικό ρόλο του στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος”.

Όπως αναφέρον σε ανακοίνωσή τους: “H προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών απαιτεί κοινή δράση πολιτείας-κοινωνίας, ενώ η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχουν αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών μπορεί να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων“.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος