Οι εκδηλώσεις «Μέρες Γαστρονομίας» του δήμου Ηρακλείου επιστρέφουν μετά από την αναγκαστική περυσινή απουσία λόγω πανδημίας στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε», στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, από την ερχόμενη Παρασκευή 24 ως και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.
Τους επισκέπτες θα περιμένουν στον χώρο των εκδηλώσεων γνωστοί chefs και μαγειρικές εμπειρίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση τοπικών προϊόντων και παραδοσιακά εδέσματα, με τη συνδρομή τοπικών σωματείων και συλλόγων. Παράλληλα, θα διεξαχθούν δύο ημερίδες με θέματα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» και «Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου».
Ο χώρος των εκδηλώσεων θα λειτουργεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 23:00 και το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ.
Το «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» οργανώνει φέτος ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με την συνδρομή πλειάδας τοπικών φορέων.