ertnews.gr

Ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία στα σχολεία και τη νέα χρονιά

02/08 11:09
Ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία στα σχολεία και τη νέα χρονιά

Θα συνεχιστεί και κατά το νέο σχολικό έτος, μετά την έγκριση από το υπουργείου Παιδείας, η συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου, με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μέσα από δράσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σε θέματα πρόληψης της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.
Η περσινή συνεργασία είχε εξαιρετικά αποτελέσματα με το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, να υλοποιεί ενημερωτικές – βιωματικές συναντήσεις με μαθητές και μαθήτριες Ε’ & Στ’ Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Στόχος των συναντήσεων ήταν η εκπαίδευση των μικρών μαθητών σε αξίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός, η εκτίμηση στη διαφορετικότητα, η αξιοπρέπεια και η ευθύνη για τον εαυτό αλλά και η ευαισθητοποίησή τους σε ειδικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, τα έμφυλα στερεότυπα και η έμφυλη βία.
Οι θεματικές ενότητες αποτελούν μέρος του εγκεκριμένου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) εκπαιδευτικού εγχειριδίου «Μικρή Πυξίδα – Compasito». Στις ενημερωτικές – βιωματικές συναντήσεις συμμετείχαν, κατόπιν αιτήματός τους, το 15ο, 16ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών.
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε συνολικά σε εννέα (9) τμήματα Ε’& Στ’ τάξης (πέντε συναντήσεις ανά τμήμα), σε σύνολο 177 μαθητών/μαθητριών και εννέα (9) εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version