ertnews.gr

Εκδηλώσεις για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία

20/09 07:44
Εκδηλώσεις για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία

Συνεχίζονται σήμερα και το Σαββατοκύριακο, οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με κεντρικό σύνθημα: «Ας περπατήσουμε μαζί».

Η εκστρατεία φέτος έχει ως θέμα: «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία». Οι εκδηλώσεις γίνονται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στον πεζόδρομο της οδού Ίδης.
Σήμερα το πρωί υπάρχει επίδειξη μπάσκετ, μπότσια και χειρήλατου ποδηλάτου για ΑΜΕΑ με τον Μανώλη Μαράκη.
Στις 4 το απόγευμα, η αρχαιολόγος, Λιάνα Σταρίδα, κάνει μία ξεχωριστή ξενάγηση (Ίδης- Δικαιοσύνης- Δαιδάλου – Πλατεία Λιονταριών) με φιλοξενούμενους γιαγιάδες και παππούδες που κάνουν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Στις 5 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου, η άλλη όψη της κινητικότητας μέσα από το Εργαστήρι Ψυχικής Υγείας και Κινητικότητας, με την ψυχολόγο, Δέσποινα Λιμνιωτάκη. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ειδικού εντύπου ενημέρωσης για θέματα ΑΜΕΑ από την Ανθούλα Δούπη και την Επιτροπή Προσβασιμότητας Ευάλωτων Χρηστών του Δήμου Ηρακλείου.
Στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Βερβερίδης μιλά για το JUDO Τυφλών και Παραπληγικών, και στις 7.30 η βραβευμένη ομάδα ECOMOBILITY του 11ου Γυμνασίου μιλά για την «Αυγή», ένα διαδραστικό βιβλίο που αναφέρεται στην άλλη όψη της κίνησης των ΑΜΕΑ στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version