Ηράκλειο: Συζήτησαν για τον ενεργειακό σχεδιασμό

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κρήτης βρέθηκε τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη -αρμόδια για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό του νησιού- και ο Πρόεδρος-Δ/νων Σύμβουλος του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Νίκος Χατζηαργυρίου.
Στη συνάντηση, στην Περιφέρεια Κρήτης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας και της σταθερότητας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τέθηκε ακόμη το θέμα της ευρύτερης συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης – Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. σε ειδικά προγράμματα ανάπτυξης μικροδικτύων, αλλά και έξυπνων εφαρμογών στο υπάρχον δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, το πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης για ανάπτυξη από την πλευρά τους μικρών «πράσινων» μονάδων εξορθολογισμού και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του προγράμματος «Net Metering», καθώς και όλα τα τρέχοντα θέματα που άπτονται του ενεργειακού σχεδιασμού της Κρήτης, του χωροταξικού σχεδίου, της διείσδυσης των ΑΠΕ, της διασύνδεσης, της ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών, κλπ.
Τέλος, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς όπως είναι η Δ.Ε.Η., η Ρ.Α.Ε., ο ΑΔΜΗΕ, με αντικείμενο τον συντονισμό για τα βήματα που έπονται και αφορούν τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κρήτης, δεδομένης και της μελέτης ενεργειακού σχεδιασμού που εκπονεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος