Ηράκλειο: Προαναγγέλλουν κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών

Κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών προαναγγέλλουν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης δίνοντας το στίγμα των άγριων διαθέσεων με τις οποίες προετοιμάζουν την “απόβαση” στην Αθήνα.
Οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους και δηλώνουν έτοιμοι για «μετωπική σύγκρουση» με την κυβέρνηση στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του νομοσχεδίου για τη φορολόγησή τους που, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, θα πρέπει να έχει «κλείσει» ως τις 15 Νοεμβρίου. Το ήδη εκρηκτικό κλίμα, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις των αγροτών, “πυροδότησε” η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Όλγας Γεροβασίλη ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στην φορολόγηση των αγροτών.
Η απόφαση ελήφθη χθες το βράδυ, στη διάρκεια της σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κρήτης, όπου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα της κινητοποίησης.
Η ημερομηνία της «απόβασης» στην Αθήνα έμεινε «ανοικτή», λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελληνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ Γιώργο Τζωρτζάκη, αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα. Επίσης, έγινε γνωστό το κόστος για τη μετακίνηση των αγροτών προς και από τον Πειραιά, το οποίο είναι 20 ευρώ ανά άτομο και 50% έκπτωση για όσους επιθυμούν καμπίνα. Μένει να διευθετηθεί οριστικά το πού θα δηλώνεται η συμμετοχή, με την οποία θα καταβάλλεται και το κόστος της μεταφοράς από τους αγρότες.
Στόχος των αγροτοσυνδικαλιστών είναι η «απόβαση» να είναι μαζική και δυναμική, ώστε να αποτελέσει ηχηρό μήνυμα ενάντια στα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία, όπως λένε, θα εξοντώσουν αγρότες και κτηνοτρόφους και θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση την παραγωγή. Γι’ αυτό παραμένει ανοικτή η γραμμή επικοινωνίας τους με μέλη της Πρωτοβουλίας Αγροτών από Πελοπόννησο, Μακεδονία και άλλες περιοχές ώστε να υπάρχει μαζική παρουσία αγροτών απ’ όλη τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος