Ηράκλειο: Κλειστό το κέντρο την Τρίτη

Σειρά δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ημέρα χωρίς αυτοκίνητο) διοργανώνει ο δήμος Ηρακλείου την Δευτέρα και την Τρίτη, 21 και 22 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξεναγήσεις, ποδηλατοδρομία και παιχνίδια μπάσκετ και τένις στην οδό 1821, ενώ θα κορυφωθεί με το κλείσιμο του κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα των δρόμων εντός του μικρού δακτυλίου για τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ της Τρίτης.
O Δήμος Ηρακλείου όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι αντιδήμαρχοι, Πέτρος Ινιωτάκης, Γιάννης Αναστασάκης και Χάρης Μαμουλάκης, συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», με μια σειρά εκδηλώσεων και αυτό δείχνει την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής και την επιθυμία της να διαμορφώσει μια πόλη φιλική στον πολίτη.
Το Ηράκλειο συγκαταλέγεται στις πέντε πιο θορυβώδεις πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Ηράκλειο, Βόλος) λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κατ’ αντιστοιχία και την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος