Ηράκλειο: Η Κρήτη για το προσφυγικό

Η Περιφέρεια Κρήτης μετείχε στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στις Βρυξέλλες, από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Περιφερειών, για το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Γιώργο Αλεξάκη αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα.
Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία. Ο Γιώργος Αλεξάκης ανέφερε ότι οι τοπικές και οι περιφερειακές αρχές μπορούν να κάνουν πολλά για τους μετανάστες- πρόσφυγες, αρκεί να διασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια αν και το θέμα, όπως είπε, δεν είναι μόνο οικονομικό.
Στη δεύτερη σύσκεψη υπό την αιγίδα της Ευρωβουλευτή, Ελίζας Βόζενμπεργκ, συμμετείχαν αρμόδιοι εκπρόσωποι της Κομισιόν, καθώς και εκπρόσωποι περιφερειακών, τοπικών αρχών και συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Σικελίας, Rosario Crocetta, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, καθώς και εκπρόσωποι από τη Σουηδία, την Καλαμπρία, το Βόρειο Αιγαίο, την Καταλονία, την Βαλένθια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος