ertnews.gr

Ηράκλειο: Ετοιμότητα για την πολιτική προστασία

22/07 20:31
Ηράκλειο: Ετοιμότητα για την πολιτική προστασία

Ο καλός βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και η έλλειψη μέσων λόγω υποχρηματοδότησης ήταν οι διαπιστώσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συνεδρίασε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης
Το όργανο συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στο βαθμό ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων όσο και στην μεγάλη έλλειψη μέσων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Παρά τον καλό σχεδιασμό που έχουμε και την άριστη συνεργασία με όλους τους δήμους, Σώματα Ασφαλείας, υπηρεσίες, φορείς, δυστυχώς τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας είναι πενιχρά. Εδώ και 3 χρόνια δεν έχει δοθεί ένα ευρώ στους πόρους της Αυτοδιοίκησης και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων».
Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Τζανοκωστάκης, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version