ertnews.gr

Ηράκλειο: Επίσκεψη σημαντικής προσωπικότητας των κοινωνικών κινημάτων

22/07 20:31
Ηράκλειο: Επίσκεψη σημαντικής προσωπικότητας των κοινωνικών κινημάτων

Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής, τον αντιπρόεδρο του Ανθρωπιστικού Κόμματος της Χιλής, Tomas Hirsch, φιλοξενεί αυτές τις μέρες το Ηράκλειο μέσω του διεθνή οργανισμού, «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία».
Ο Tomas Hirsch θεωρείται μία από τις σύγχρονες μορφές της ενεργής μη-βίας, μέσα από τη συμμετοχή του στα κοινωνικά κινήματα από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χιλή, έως τον ακραίο φιλελευθερισμό του σήμερα.
Ήταν μέρος της έκθεσης «Προσωπικότητες και Αγώνες της μη-βίας» και ως μία από τις 25 αυτές προσωπικότητες έχει γίνει έμπνευση για 1500 παιδιά από τα σχολεία του νομού Ηρακλείου, όταν η σχετική έκθεση είχε παρουσιαστεί πριν δύο χρόνια στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Ο Tomas Hirsch θα βρίσκεται για μία εβδομάδα στην Κρήτη, συνοδευόμενος από το ιδρυτικό μέλος του «Κόσμου Χωρίς Πολέμους και Βία», Tony Robinson, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Pressenza.
Το Σάββατο το βράδυ θα μιλήσουν στο TEDxAnogia, στην εκδήλωση που γίνεται στον Άγιο Υάκινθο, την Κυριακή μετέχουν στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ατομική βόμβα στη Ναγκασάκι, με δρώμενα στο κέντρο του Ηρακλείου στις 5 το απόγευμα και κάλεσμα για παγκόσμια ειρήνη από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στις 8 το βράδυ.
Τέλος τη Δευτέρα θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα την κρίση και την έξοδο από αυτή. Εμπειρίες από τη Λατινική Αμερική αλλά και εικόνες για ένα κόσμο χωρίς κρίση, χωρίς φόβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version