Ηράκλειο: Απόψε οι αποφάσεις των αγροτών

Τις επόμενες κινήσεις τους αποφασίζουν απόψε οι αγρότες της Κρήτης που συντονίζονται για να αντιδράσουν στα νέα μέτρα τα οποία αφορούν στη φορολόγηση και στο ασφαλιστικό τους. Στις 7 το απόγευμα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή αγώνα, η οποία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης ευρείας σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, η επιτροπή έχει πλέον λάβει παγκρήτιο χαρακτήρα καθώς θα συμμετάσχουν σε αυτήν εκπρόσωποι του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου και από τους νομούς Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, που θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, θα αποφασιστεί το πλαίσιο των επόμενων κινήσεών τους. Ωστόσο, από πολλούς αγροτοσυνδικαλιστές έχει εκφραστεί η άποψη ότι σε πρώτη φάση – και πριν τεθεί θέμα δυναμικών κινητοποιήσεων – θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου προκειμένου να ζητηθούν διευκρινίσεις σε σχέση με τα αναμενόμενα μέτρα, αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, οι αγρότες δεν αρνούνται να φορολογηθούν. Ωστόσο, όπως λέει, ζητούν να μην αλλάξει ο σημερινός συντελεστής φορολόγησης του 13% και να αναγνωριστούν ως έξοδα τα μεροκάματα των μελών της οικογένειας που απασχολούνται στις καλλιέργειες. Επίσης, προσθέτει ότι ο αγροτικός κόσμος δεν αποδέχεται την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ επειδή πολλοί αγρότες θα αδυνατούν να τις καταβάλλουν και θα μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Τέλος, αναφέρει ότι υπάρχουν περιθώρια για αντισταθμιστικά μέτρα με την περικοπή των υψηλών μισθών και συντάξεων και την ταυτόχρονη αναπροσαρμογή προς τα πάνω των χαμηλών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος