ertnews.gr

Στο αγαπημένο του Νησί η τελευταία κατοικία του Κάρολου Παπούλια

27/12 19:17
Στο αγαπημένο του Νησί η τελευταία κατοικία του Κάρολου Παπούλια

Το Νησί της Λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων θα έχει ως τελευταία του κατοικία ο Ηπειρώτης Πρόεδρος, Κάρολος Παπούλιας.

Άλλωστε τον τόπο αυτό διάλεξε και ο ίδιος για να έχει το οικογενειακό του σπίτι από το 1974 και μετά, το σπίτι της οικογένειας της μητέρας του.

“Για όλους τους Έλληνες ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών και αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για μας, τους Νησιώτες ήταν πάντα ο Κάρολος. Ήταν ο φίλος και συγχωριανός μας“, τονίζουν σε μηνυμά τους ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νήσου Νίκος Σιορόκας με αφορμή τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, και συμπληρώνουν:

“Η μνήμη του θα είναι πάντα εδώ. Στα σοκάκια που περπάτησε, στην πλατεία που συναντούσε τους φίλους του, στην αυλή του σπιτιού του, την γεμάτη από λουλούδια. Η μνήμη του θα συντροφεύει όσους τον ζήσαμε, τους φίλους και τους αγαπημένους του στο Νησί”.

Την Τετάρτη στη μία το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Ακολούθως θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Ήπειρο, την οποία αγάπησε και τίμησε όλα τα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στο Νησί των Ιωαννίνων.

Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version