ertnews.gr

«Σκουπιδομαχία» στην Ήπειρο – Αντιπαράθεση για τη μεταφορά των απορριμμάτων

10/10 15:23
«Σκουπιδομαχία» στην Ήπειρο – Αντιπαράθεση για τη μεταφορά των απορριμμάτων

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, να παγώσει για δεύτερη φορά το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου μεταφοράς των σκουπιδιών από τους Δήμους της Ηπείρου στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ζηρού και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, Νίκος Καλαντζής, προαναγγέλλοντας έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση για το πάγωμα του διαγωνισμού, ενώ από την  πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης προειδοποιεί ότι εάν δεν τηρηθούν οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Συνδέσμων Διαχείρισης Απορριμμάτων, θα προσβάλλει εκ νέου τυχόν νέο  διαγωνισμό.

Στο μεταξύ,  η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας  αποφάσισε νέα μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης του εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πρέβεζας.

Στο ζήτημα  παρενέβη και η «Λαϊκή Συσπείρωση», χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία ανέκδοτο που υποκρύπτει οικονομικά συμφέροντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version