Στο “κόκκινο” Θεσπρωτία, Άρτα, Ζίτσα

Η έκρηξη κρουσμάτων στην Ήπειρο έβαλε στη ζώνη των αυξημένων υγειονομικών μέτρων ολόκληρο τον νομό Θεσπρωτίας αλλά και τον Δήμο Άρτας. Επίσης, “στο κόκκινο” παραμένει ο Δήμος Ζίτσας. Το επίπεδο αυξημένου κινδύνου και τα συνακόλουθα περιοριστικά μέτρα, ισχύουν τουλάχιστον μέχρι και τις 8 Μαρτίου οπότε και θα επανεξεταστούν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα στον Δήμο Ηγουμενίτσας πενταπλασιάστηκαν. Στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο λόγω των μετακινήσεων από και προς Αλβανία. Μάλιστα, όλοι οι Δήμαρχοι του νομού καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας ζητούν την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολείων.

Στον Δήμο Άρτας τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και ήταν προφανής η κατάληξη. Στις περιοχές αυτές απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, στα Λύκεια η εκπαίδευση γίνεται εξ αποστάσεως, και στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία, λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος