ertnews.gr

Ιωάννινα: 32 νέα κρούσματα – στο “πορτοκαλί” παραμένει ο νομός

21/10 20:49
Ιωάννινα: 32 νέα κρούσματα – στο “πορτοκαλί” παραμένει ο νομός

Τριάντα δύο νέα κρούσματα στην covid-19 στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ. Ένα νέο κρούσμα ανακοινώθηκε στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Στο επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης, στην “πορτοκαλί” ζώνη του χάρτη παραμένουν τα Ιωάννινα, έχοντας αποφύγει προς το παρόν, το γενικό lockdown. Ειδικά για τα Γιάννενα η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σε τρεις μέρες, δηλαδή το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη έκκληση στους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Βοιωτίας, των Ιωαννίνων, των Σερρών και της Λάρισας να παραμείνουν σε εγρήγορση. Η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς – και πρόσθεσε ότι οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να μπει φρένο στην έξαρση του ιού.
Εν τω μεταξύ, θα συνεχιστούν και την Πέμπτη οι έλεγχοι στο γενικό πληθυσμό του Μετσόβου, με rapid test, από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, υπήρξε μεγάλη προσέλευση πολιτών για τη διενέργεια Rapid test που διενήργησε το πρωί της Τετάρτης στο Μέτσοβο ο ΕΟΔΥ και έτσι αποφασίστηκε οι δειγματοληπτικές εξετάσεις να συνεχιστούν και την Πέμπτη, από 8.30 π.μ. έως 12 μεσημέρι. Για έλεγχο μπορούν και καλούνται να προσέλθουν κάτοικοι και των άλλων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μετσόβου.
Έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και στην Κόνιτσα, τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, απ’ όπου εντοπίστηκε θετικός 14χρονος που νοσηλεύeται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Εξ’ άλλου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, στα Ιωάννινα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τρία σχολεία και 21 τμήματα διαφόρων σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version