Ηγουμενίτσα: Χωρίς απόφαση η κυβερνητική επιτροπή για τη χερσαία ζώνη

Δεν έλαβε τελικά απόφαση η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, στη χθεσινή της συνεδρίαση για το θέμα της απόδοσης τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, η κυβερνητική επιτροπή αφού άκουσε τις εισηγήσεις των δύο Δημάρχων, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, συζήτησε το θέμα, χωρίς όμως να καταλήξει σε απόφαση. Όπως ενημερώθηκε, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την προσεχή Δευτέρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Λώλος, η εκτίμησή του είναι ότι διατυπώθηκαν εντστάσεις από τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ ΑΕ, σχετικά με την απόδοση στο Δήμο Ηγουμενίτσας του χώρου του παλαιού λιμένα ο οποίος βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως χώρος στάθμευσης – δωρεάν – κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών.

Ο κ. Λώλος επεσήμανε, ότι το επιχείρημα που διατυπώνεται από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι ο χώρος αυτός είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του Λιμένα, “δεν ευσταθεί καθώς ο συγκεκριμένος χώρος, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οπότε και λειτούργησε η Α’ φάση του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες”.

Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι “δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ούτε ως parking για τις ανάγκες του Λιμένα, καθώς βρίσκεται 2 χλμ μακριά από το Λιμάνι Εξωτερικού, στο οποίο υπάρχουν και λειτουργούν ήδη τρεις χώροι στάθμευσης”.

Τέλος σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη, “θα ήταν αδιανόητη, αφού με τον τρόπο αυτό θα εκτρέπονταν όλη η κίνηση του Λιμένα, στο κέντρο της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ηγουμενίτσα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος