Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αναβολικών που δρούσε και στα Ιωάννινα

Μετά από ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με την Europol σε έξι πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Ιωάννινα, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην συσκευασία, διακίνηση και διάθεση σε Ελλάδα και εξωτερικό, παράνομων αναβολικών και άλλων σκευασμάτων.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, παραβάσεις του νόμου περί όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, αλλά και για αδικήματα που αφορούν τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης ανέπτυξαν την παράνομη δράση τους από τον Ιανουάριο του 2017, η οποία δεν περιορίζονταν μόνο στην Ελλάδα, αλλά επεκτείνονταν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αποστολών δεμάτων.

Η προμήθεια των σκευασμάτων και των πρώτων υλών όπως αναφέρεται από την αστυνομία, πραγματοποιούνταν κυρίως από Κίνα, Βουλγαρία και Πολωνία. Μεταξύ των προμηθευτών  της οργάνωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό, περιλαμβάνονται 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, δέκα γυμναστές και προπονητές, δέκα ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και χώρων άθλησης, ιδιοκτήτες καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής και ιδιοκτήτης φαρμακείου.

Οι ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν την περασμένη Τρίτη σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Ιωάννινα και Δράμα. Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων, εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος