ertnews.gr

Δρομολογείται η παράκαμψη της Φιλιππιάδας

09/04 09:07
Δρομολογείται η παράκαμψη της Φιλιππιάδας

Η νέα είσοδος με μερική παράκαμψη της Φιλιππιάδας και η βελτίωση του δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας αποτελούν δύο από τα τρία συνολικά έργα που εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης.
Το πρώτο έργο, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ, αφορά στη νέα είσοδο – μερική παράκαμψη της Φιλιππιάδας από τον κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού, έργο που αναμένεται να αμβλύνει το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται σήμερα το κέντρο της πόλης.
Το έργο βελτίωση/ασφαλτόστρωση του δρόμου Άρτα – Ευρυτανία θα βελτιώσει σημαντικά τη συγκοινωνία και επικοινωνία των δύο όμορων περιφερειακών ενοτήτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ.

Το τρίτο έργο, για το οποίο εγκρίθηκε πίστωση 1.000.000 ευρώ, εντάσσεται στον τομέα του Πολιτισμού. Είναι η βελτίωση- αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ, μνημείο – σύμβολο για την πόλη της Άρτας. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από την Π.Ε. Άρτας και αναμένεται η τυπική έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version