Χρυσό βραβείο στην Περιφέρεια Ηπείρου για το πρόγραμμα MeDInno

Μεγάλη διάκριση για την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία απέσπασε το χρυσό βραβείο (gold) στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards 2020 στην κατηγορία καινοτόμες δράσεις υποστήριξης της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, για το πρόγραμμα MeDInno, «Η καινοτομία στην υπηρεσία της παραδοσιακής κτηνοτροφίας και των προϊόντων της». 

Διάκριση στον φετινό διαγωνισμό με αργυρό βραβείο (bronze) απέσπασε επίσης το επιμελητήριο Ιωάννινων στην κατηγορία δράσεις εύρεσης εργασίας για την Ψηφιακή εφαρμογή «e-Ergasia» που βρίσκετε στο site του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με διακριτικό τίτλο: «μπες κ βρες» αλλά και ο Δήμος Ιωαννιτών σε κοινή υποψηφιότητα με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην κατηγορία Open Mall για το ανοικτό κέντρο εμπορίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Το MeDinno στηρίζει μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στους τομείς εκτροφής μηρυκαστικών και αγροδιατροφής και ιδιαίτερα τη μετακινούμενη κτηνοτροφία της Ηπείρου.

Το MeDinno υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Το έργο συντονίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία για την υλοποίησή του συνεργάζεται με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, την Ένωση Επαρχιών Απουλίας, τη Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών του Μπάρι, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια, και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο χώρες συνδυαστικά παράγουν το 53% του συνολικού αιγοπρόβειου κρέατος και το 28% του συνολικού κατσικίσιου γάλακτος στην ΕΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος