ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ

 

Ένα… δρομολόγιο την εβδομάδα

Το μεγάλο συγκοινωνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές Αγία Αννα, Πεύκη και Κλινδιά, ανέδειξε μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Αννας Αυγερινός Παπαδόπουλος. Όπως τόνισε, αιφνιδιαστικά έγινε διακοπή δρομολογίων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται μόνο μία φορά την εβδομάδα με ένα δρομολόγιο που πηγαίνει στις περιοχές αυτές κάθε Τετάρτη.

Φρένο στην παράνομη υλοτομία

Τουλάχιστον 20 τόνοι καυσόξυλα εντοπίστηκαν σε αποθήκες στο δρυοδάσος Φολόης, σε έλεγχο του δασαρχείου Πύργου με σκοπό την προστασία του δάσους από την παράνομη υλοτομία. Το Δασαρχείο Πύργου στην προσπάθειά του να βάλει φρένο στο φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας, τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει τους ελέγχους σε 24ωρη βάση. Χθες το μεσημέρι οργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή του Κούμανι, όπου δραστηριοποιούνται αρκετοί έμποροι καυσόξυλων και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ελέγχθηκαν έξι αγροικίες – αποθήκες, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, Αστυνομικών, του Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα και υπαλλήλων του Δασαρχείου. Τρεις από αυτές ήταν γεμάτες με καυσόξυλα τα οποία και κατασχέθηκαν. Πρόκειται για συνολική ποσότητα 20 τόνων καυσόξυλων από δέντρα δρυός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δασαρχείο θα σχηματίσει δικογραφία σε βάρος των ιδιοκτητών των αγροικιών – αποθηκών, και θα ασκηθεί δίωξη.

Το καταστρέφουν… πέντε οικογένειες!

«Είναι αδιανόητο πέντε οικογένειες της περιοχής να καταστρέφουν ένα πανέμορφο και σπάνιο για το είδος του δάσος σε όλη την Ευρώπη, όπως είναι αυτό της Φολόης. Γι’ αυτό εμείς θα συνεχίσουμε να εντοπίζουμε όλους εκείνους που προκαλούν τέτοια καταστροφή». Με αυτά τα λόγια απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν από την ΕΡΑ Πύργου, στο πλαίσιο της εκπομπής «ΕΡΤΙΚΑ… ΕΡΤΖΙΑΝΑ», ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

Και φέτος Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ξεκινούν στις 31 Αυγούστου οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, που για τέταρτη χρονιά, φέτος, θα προσφέρει την στήριξή του σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Στόχος να καλύψει τις ανάγκες και για τις τρεις τάξεις Λυκείου με πλήρες πρόγραμμα, με τους καθηγητές να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ’ Λυκείου, με προτεραιότητα στο δήμο Πύργου και εφόσον μείνουν κενές θέσεις για τους μαθητές από τους δήμους Ολυμπίας, Κρεστένων και Ζαχάρως. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο μέχρι στιγμής διαθέτει 25 εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Φροντιστηρίου, απαιτούνται  περίπου άλλοι τόσοι για να καλυφθεί επαρκώς η φετινή σεζόν, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Ετοιμοι οι κυνηγοί

Σε ετοιμότητα για τη νέα κυνηγετική περίοδο που αρχίζει στις 20 Αυγούστου δηλώνουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Ηλείας, που περιμένουν να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η νέα ρυθμιστική αρχή θήρας. Επισημαίνεται ότι δεν προκύπτει καμιά αλλαγή τόσο στα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού όσο και στη συνδρομή των μελών των κυνηγετικών συλλόγων.

Δασική πυρκαγιά

Δέκα στρέμματα δάσους κάηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σε δασική έκταση στη Δάφνη του δήμου Ηλιδας. Για την κατάσβεσή της επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας με οκτώ οχήματα και 25 πυροσβέστες.

3ήμερη διακοπή άρδευσης

Από τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ανακοινώνεται ότι από το Σάββατο 15/8 και ώρα 6 το πρωί έως και τη Δευτέρα 17/8 και ώρα 7 το πρωί δεν θα χορηγηθεί νερό προς άρδευση σε όλες τις ζώνες δικαιοδοσίας του Οργανισμού.

Συναυλίες σε Φλόκα – Ηλιδα

Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα σήμερα στις 9 το βράδυ στο θέατρο της Ηλιδας. Αύριο στις 9.30 το βράδυ η Νατάσσα Μποφίλιου στο θέατρο Φλόκα.

Τραγουδούν για την ανακύκλωση

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά τα σκουπίδια και με το βλέμμα στην ανακύκλωση, το μουσικό σχήμα ΛΑΪΚΟΝ με 12μελή ορχήστρα που την απαρτίζουν νέα παιδιά, διοργανώνει συναυλία στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο μεθαύριο Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Η ιστορία της Ηλείας μέσα από τα μνημεία της

Την ιστορία της Ηλείας μέσα από τα μνημεία της, θα παρουσιάσει ο Σύλλογος απανταχού Δουκιωτών σε εκδήλωση που διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη 13 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού Δούκα.

Μουσική εκδήλωση στην Κυλλήνη

Μουσική εκδήλωση με την Εφη Βαμβακούση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι Κυλλήνης στις 19 Αυγούστου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος