Ειδήσεις από την Καβάλα

Σε ρυθμούς δημοψηφίσματος η ΑΜΘ

Σε ρυθμούς δημοψηφίσματος μπαίνει από σήμερα η ΑΜΘ και η Καβάλα, μετά τη χθεσινή τοπική γιορτή. Σύλλογοι και ενώσεις προσώπων καλούνται σε συνάντηση που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης (στην πλατεία Καπνεργάτη)  για την συγκρότηση Επιτροπής στήριξης του «ΟΧΙ»  στο  δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Στις 8.30 το  βράδυ στο ξενοδοχείο Γαλαξίας θα γίνει η συγκέντρωση της ΝΟΔΕ με ομιλητή τον υπεύθυνο του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο. Στο μεταξύ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστος Ποτόλιας, ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος σήμερα.

Στην Ξάνθη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Πέμπτη στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υπέρ του «Ναι».

«Αστυνομικοί της Γειτονιάς» σε Καβάλα και Ξάνθη

Επέκταση του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες η Καβάλα και η Ξάνθη, αποφάσισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως έγινε γνωστό, ήδη δόθηκαν οδηγίες στους αστυνομικούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων. Επίσης το Υπουργείο, θέτει στην υπηρεσία του κοινού τον αριθμό κλήσης 11188 προκειμένου -όπως αναφέρει- να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος.

Σχεδιασμός της νέας Σιδηροδρομικής Εγνατίας

Στο νέο ΕΣΠΑ αναμένεται να ενταχθεί ο σχεδιασμός της νέας Σιδηροδρομικής Εγνατίας σύμφωνα με ενημέρωση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή της ΝΔ, ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε πως πρόθεση του υπουργείου, είναι η ένταξη μελετών αλλά και η υλοποίηση του συνόλου της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο. Για την κατάσταση που βρίσκεται το έργο ανέφερε πως δεν είχε υπάρξει σωστός σχεδιασμός ενώ τόνισε πως πρόκειται ουσιαστικά για τρία ξεχωριστά έργα. Το πρώτο αφορά στην ολοκλήρωση της αναβάθμισης-ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας, το δεύτερο τμήμα είναι το Στρυμόνας – Δράμα – Αλεξανδρούπολη  και το τρίτο το Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

Σοβαρός τραυματισμός 20χρονου στους αμμολόφους

Σοβαρά στο κεφάλι τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην παραλία των αμμόλοφων της Νέας Περάμου, 20χρονος λουόμενος  από την Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός επιχείρησε να κάνει βουτιά κατά την είσοδό του στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο αυχένα. Αρχικά, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Ενημερωτική ημερίδα στην Θάσο για τα ξενοδοχεία                             

Eνημερωτική ημερίδα για τη νέα νομοθεσία – αναβάθμιση και αξιολόγηση ξενοδοχειακών και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων, διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με την Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 3.30 το μεσημέρι, στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στη Θάσο.

Αλλαγές στο Φεστιβάλ Φιλίππων λόγω δημοψηφίσματος

Τροποποιείται η προγραμματισμένη έναρξη του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. Η πρεμιέρα της περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου για τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη μεταφέρεται μια μέρα νωρίτερα και το έργο θ’ ανέβει μόνο μια μέρα, από τις δυο που είχε αρχικά προγραμματιστεί, δηλαδή θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων μόνο την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Την πολιτική κωμωδία σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Πάνο Βλάχο και Λαέρτη Μαλκότση. Τη μουσική υπογράφει Κωστής Μαραβέγιας.

Ακυρώνεται το Αντιφασιστικό φεστιβάλ

Την ακύρωση του 4ου Αντιφασιστικού / Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, που θα γινόταν από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις της στις κινητοποιήσεις για ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Κάποιες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μεμονωμένα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Το παιδικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Προβολές του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών στην Καβάλα

Το ντοκιμαντέρ «Στην άκρη του Αιγαίου: Καστελόριζο» του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών θα προβληθεί σήμερα στις 9 η ώρα το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλης. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος κ. Ειρήνη Σαρίογλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου πλαισιωμένη από την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, το ντοκιμαντέρ κάνει απόψε πρεμιέρα στην Καβάλα. Η κ. Τσανάκα ανέφερε ότι η συνεργασία του Δήμου Καβάλας ξεκίνησε με το Ίδρυμα από το 2011 με το ντοκιμαντέρ για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Αύριο (Τετάρτη) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης στις 9.30 το βράδυ και την Πέμπτη το ντοκιμαντέρ «Ίμβρος και Τένεδος».

Πολιτιστική συνάντηση στο φαράγγι Πετρούσας Δράμας

Την 3η του πολιτιστική συνάντηση με τραγούδια και χορούς της Δράμας διοργανώνει αυτή την Παρασκευή (3 Ιουλίου), στο φαράγγι Πετρούσας, το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας. Στην φετινή εκδήλωση, με θέμα «Τα έθιμα του τόπου μας», θα συμμετάσχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Βώλακα, της Καλής Βρύσης, του Μοναστηρακίου και Ξηροποτάμου, του Παγονερίου και της Πετρούσας, της Προσοτσάνης και των Πύργων. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Πρεμιέρα απόψε στον θερινό «Ζέφυρο»

Με την ταινία «Το Κυνήγι» ξεκινούν από σήμερα (Τρίτη) οι θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στον κινηματογράφο «Ζέφυρο». Το φετινό 29ο πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 νέες και παλιότερες κλασικές ταινίες με έμφαση στις ταινίες σινεφίλ. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, στις 9:30 το βράδυ.

Καιρός

Συννεφιά με αυξημένη πιθανότητα βροχής θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και την Ξάνθη. Η θερμοκρασία, στη μέγιστη τιμή της, θα αγγίζει τους 32 βαθμούς κελσίου.

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ, Καβάλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος