Ειδήσεις από την Καβάλα

Σύντομη ενημέρωση από την Καβάλα

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας-Δράμας: Και «ναι» και «όχι» και «παρών» και απούσα

Με 229 «ναι», 64 «όχι» και 6 «παρών» πέρασε τα ξημερώματα από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας. Τριάντα εννέα απώλειες είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 32 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 6 δήλωσαν «παρών» ενώ μία βουλευτής, η Αλεξάνδρα Τσανάκα ήταν απούσα. «Όχι» ψήφισε και ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Ιωαννίδης, «παρών» ο βουλευτής Δράμας του κόμματος Χρήστος Καραγιαννίδης. Θετικά ψήφισε ο τρίτος βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Σύσσωμες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι» ενώ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

Δηλώσεις βουλευτών στην ΕΡΤ Καβάλας

«Δεν είναι μονόδρομος η Ευρωζώνη», δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας ο βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης αναφορικά με την αρνητική του ψήφο στην Βουλή, σημειώνοντας ότι ψήφισε κατά συνείδηση και με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού. Τόνισε δε, ότι θέλει να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ότι δεν δέχτηκε πιέσεις από τα κομματικά όργανα. Ο έτερος βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδηςτόνισε πω δεν διευκολύνει την κατάσταση της χώρας η απόσυρση της εμπιστοσύνης από το πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Σημείωσε δε, πως στόχος είναι να μην πληγούν κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν με τα προηγούμενα μνημόνια, ενώ η θετική του ψήφος οφείλεται στο γεγονός ότι δεν βλέπει άλλη λύση.

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΤΕΙ Αν.Μακεδονίας-Θράκης

ΤοΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2015- 2016 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Σχεδιασμός και Διαχείριση Αστικού Πρασίνου» (“Planning and Managing Urban Greenspaces”). Ο 1ος κύκλος του προγράμματος θα αρχίσει τον Οκτώβριο 2015 και θα εισαχθούν τριάντα (30) μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Λασπόλουτρα για 200 δικαιούχους

Διακόσοι συνολικά ηλικιωμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλήρες πακέτο φιλοξενίας στα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων. Συγκεκριμένα η Δημοτική Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» συμμετέχει με 8 συνολικά φορείς σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για την δωρεάν φιλοξενία 200 ηλικιωμένων τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων, όπου θα τους παρέχεται διαμονή, διατροφή και θεραπεία στα λασπόλουτρα.

Διευκρινίσεις για την πληρωμή επιδομάτων ΑμΕΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας κάνει γνωστό σε όλους τους δικαιούχους επιδομάτων ΑμεΑ ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών έχουν τη δυνατότητες της άπαξ καταβολής ποσού 120 ευρώ από τους λογαριασμούς που διατηρούν στα τραπεζικά καταστήματα κατά το διάστημα της ισχύς της τραπεζικής αργίας. Οι συναλλαγές των ΑμΕΑ θα γίνονται με την επίδειξη στην τράπεζα οποιουδήποτε δημόσιου έγγραφου αποδεικτικού της αναπηρίας τους. Στην παραπάνω διάταξη δεν εμπίπτουν όσοι ΑμΕΑ είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης χρημάτων από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ).

Ενημέρωση για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας στο δήμο Καβάλας, μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια διεύθυνση του δήμου στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκες, έως τις 5 Αυγούστου προκειμένου να ενημερωθούν για τις παροχές του προγράμματος και να παραλάβουν τα απαραίτητα στοιχεία για την συμπλήρωση των αιτήσεων.

Κρουαζιερόπλοιο στην Καβάλα

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Thomson Spirit ελλιμενίστηκε σήμερα στις 7.30 το πρωί στο λιμάνι Καβάλας με 1200 επιβάτες στην πλειοψηφία τους Βρετανοί και 449 άτομα πλήρωμα. Το σκάφος θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα ενώ είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται αυτό το καλοκαίρι την Καβάλα.

Ακυρώθηκε η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ. Η αιτία της ακύρωσης αποτέλεσε η απόφαση των καλλιτεχνών να μην πραγματοποιήσουν καμία συναυλία στην Βόρεια Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας την δεδομένη χρονική στιγμή. Ματαιώνεται και η συναυλία του Παντελή Θαλασσινού που θα γίνονταν την Κυριακή στο Φρούριο.

Συναυλία για την ενίσχυση της Παιδόπολης

Συναυλία για την ενίσχυση του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας οργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια», σε συνεργασία με τη χορωδία νέων από τη πόλη Besançon της Γαλλίας,σήμερα (Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015) στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας. Στη συναυλία θα τραγουδήσει η 30μελής χορωδία «Τα Παιδιά της Ελπίδας» (Les Enfants De l’ Espoir) με ρεπερτόριο που θα περιλαμβάνει πολύ γνωστά τραγούδια κλασσικού περιεχομένου (Chopin, Mozart, κ.α.), και τραγούδια από την γαλλική σκηνή (Εdith Piaf, Joe Dassin και πολλούς άλλους). Επίσης, για να τιμήσουν την χώρα που επισκέπτονται, θα ερμηνεύσουν και λαϊκά ελληνικά τραγούδια. Η τιμή εισιτηρίου θα είναι 3 ευρώ.

Οι προσβάσιμες παραλίες στην πόλη της Καβάλας

Πρώτη εξόρμηση Ν.Σ ΑμεΑ Καβάλας στην παραλία του Περιγιαλίου απέναντι από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Καλοκαίρι 2015 και φέτος λειτουργούν δύο προσβάσιμες παραλίες στην Καβάλα, η μία στην ακτή Περιγιαλίου και η άλλη στην ακτή τέρμα Καλαμίτσας, με δύο ειδικά αμφίβια αμαξίδια που διευκολύνουν την πρόσβαση στην θάλασσα με την βοήθεια ναυαγοσωστών που βρίσκονται στις συγκεκριμένες παραλίες καθημερινά από τις 10 π.μ έως 5.30 μ.μ.

Επίσης υπάρχουν ακόμη δύο προσβάσιμες παραλίες, χωρίς όμως τα ειδικά αμφίβια αμαξίδια στην παραλία της Ν. Καρβάλας.

Ευελπιστούμε ο Δήμος Καβάλας να προλάβει αυτό το καλοκαίρι να προμηθευτεί και να τοποθετήσει σε κάποιες από τις πανέμορφες παραλίες μας τον πολυπόθητο αυτόνομο μηχανισμό Seatruc, που είναι παγκόσμια Ελληνική πατέντα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αίθριος καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στην περιοχή μας βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος