Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Σύντομη ενημέρωση από τη Ζάκυνθο

Με άσκηση βίας λήστεψαν 87χρονο μέσα στο σπίτι του

Σε οικία στην περιοχή Ρομίρι της Ζακύνθου, εισήλθαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δύο άτομα, τα οποία -ασκώντας βία- ακινητοποίησαν 87χρονο ημεδαπό, κάτοικο της περιοχής, για να του αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ. Την επόμενη ημέρα, καταγγέλθηκε στην αστυνομία το περιστατικό, για το οποίο -όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Δίπλας- έχει επιληφθεί το τμήμα Ασφαλείας του νησιού, που κάνει και τη σχετική προανάκριση, ενώ, βρίσκεται σε εξέλιξη η ερευνά για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

Γίνεται της… ομπρέλας και της ξαπλώστρας

«Σε όλες σχεδόν τις παραλίες της Ζακύνθου, υπάρχουν πολύ περισσότερες από τις προβλεπόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες, με αποτέλεσμα τις συχνές καταγγελίες των λουομένων και την εντολή από το αρμόδιο υπουργείο-που δεν αφορά μόνο στο νησί μας-να γίνονται καθημερινοί και εντατικοί έλεγχοι από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, με την κινητοποίηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού, ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες υπηρεσιακές ανάγκες». Αυτά δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, η προϊσταμένη της τοπικής κτηματικής υπηρεσίας, Αγγελική Ζουρμπάνου, υποστηρίζοντας ότι, η κατάσταση στις παραλίες είναι αισθητά χειρότερη από πέρυσι, ενώ, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες των ομπρελών-ξαπλώστρων είτε είναι άφαντοι, είτε έχουν άδεια και δεν εφαρμόζουν τον νόμο. «Ανάλογα με την περίπτωση, τόσο η κτηματική, όσο και ο δήμος που παραχωρεί τμήματα των παραλιών σε ιδιώτες, αλλά και το λιμεναρχείο, η αστυνομία, η ΔΟΥ, το ΣΔΟΕ και το ΙΚΑ, καλούνται χωρίς καμία χρονοτριβή και δικαιολογία, να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον, με τη συμμόρφωση όλων στις υποχρεώσεις τους και να επιβάλλουν αυστηρά τις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις» πρόσθεσε η κα Ζουρμπάνου.

Εντοπισμός θαλάσσιας νάρκης από το λιμεναρχείο

Άμεσα κινητοποιήθηκε το λιμεναρχείο Ζακύνθου -μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε- για την ύπαρξη θαλάσσιας νάρκης στην παραλία Άμπουλα Τραγακίου. Στο συγκεκριμένο σημείο έσπευσαν επιτόπου άνδρες της υπηρεσίας, όπου και εντόπισαν τη νάρκη, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή και σε μικρό βάθος μέσα στην θάλασσα. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η νάρκη χρονολογείται από την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και φέρεται να ποντίστηκε στην περιοχή ή να την μετέφεραν τα κύματα. Αναμένεται η άφιξη πυροτεχνουργών και δυτών, ειδικευμένων σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να την εξουδετερώσουν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Νεκρός Πολωνός τουρίστας κάτω από γέφυρα

Νεκρός, βρέθηκε κάτω από πολυσύχναστη γέφυρα στην περιοχή μεταξύ Καλαμακίου-Λαγανά, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, από διερχόμενη Ιταλίδα τουρίστρια, 40χρονος Πολωνός τουρίστας, με την αστυνομία να αποκλείει, σε πρώτη φάση, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού, Κωνσταντίνος Δίπλας, επικαλούμενος τα διαθέσιμα στοιχεία της υπόθεσης, ο 40χρονος -ο οποίος με την οικογένεια του έκανε διακοπές στη Ζάκυνθο- το βράδυ της Παρασκευής, έφυγε από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε για να κάνει τα ψώνια του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, στα οποία, μάλλον, οφείλεται η αδιαθεσία που αισθάνθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει από τη γέφυρα στο κενό και, μάλιστα, από ύψος 4,5 μέτρων. Να σημειωθεί ότι έχει γίνει νεκροψία-νεκροτομή και αναμένεται η τοξικολογική εξέταση

Συναυλία από τον σύλλογο «Το όνειρο του παιδιού»

Στην κορύφωσή τους, βρίσκονται οι «Εν Ζακύνθω εκδηλώσεις τέχνης-καλοκαίρι 2015», που φιλοξενούνται στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του νησιού. Σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, στο συγκεκριμένο χώρο, στις 21:30μ.μ., θα παρουσιαστεί συναυλία από τον Νίκο Μακρόπουλο, που διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος «Το όνειρο του παιδιού», με γενική είσοδο 15 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος