Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Σύντομη ενημέρωση από τη Ζάκυνθο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για εκβιασμό

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την περασμένη Πέμπτη, οι δύο αστυνομικοί 34 και 31 ετών, (Ζακυνθινός στην καταγωγή, ο πρώτος, Πατρινός, ο δεύτερος), οι οποίοι υπηρετούσαν στην Αττική και είχαν συλληφθεί πρόσφατα με τις κατηγορίες για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Να υπενθυμίσουμε ότι από το τμήμα ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη, ο 34χρονος, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των 10.540 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι, ο ένας από τους καταστηματάρχες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, το χρηματικό πόσο των 5.000 ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και να μη διεξαχθεί ο έλεγχος. Ο δεύτερος αστυνομικός συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας, η οποία συνεργάστηκε για την υπόθεση με το τμήμα ασφάλειας Ζακύνθου.

Στην «ουρά» για μια θέση στους παιδικούς δημοτικούς σταθμούς

Αύριο λήγει η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων σε ότι αφορά την ένταξη 195 ωφελουμένων μητέρων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ,-μειωμένο κατά 30%-προκειμένου να εξυπηρετηθεί αντίστοιχος αριθμός παιδιών, από τους έξι εν λειτουργία παιδικούς σταθμούς του δήμου Ζακύνθου. Σχετική ενημέρωση έκανε με σημερινή συνέντευξη της στην ΕΡΤ Ζακύνθου, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας και υπεύθυνη των παιδικών δημοτικών σταθμών, Μαρία Μουζάκη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού μητέρων και παιδιών, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται αρκετές αιτήσεις. Επίσης, διευκρίνισε ότι για τις περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, τα τροφεία κοστίζουν 80 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί, ωστόσο, προβλέπονται εκπτώσεις και διευκολύνσεις στο δίμηνο. Μάλιστα, η κ.Μουζάκη, ανέφερε ότι ο δήμος κάνει ότι είναι εφικτό, σε επίπεδο παρεμβάσεων, για την ασφάλεια και την αξιοπρεπή φιλοξενία των παιδιών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ποιοτική διατροφή τους. «Με τη βοήθεια ιδιωτών-χορηγών, προσπαθούμε σαν οργανισμός δημοτικών σταθμών, να καλύψουμε ως ένα βαθμό, τουλάχιστον, την ανάγκη των οικογενειών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, για την προσφορά κατάλληλων χώρων φιλοξενίας των παιδιών», πρόσθεσε η κ.Μουζάκη.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο από την περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου

Μία σειρά από αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει με τη συνεργασία του δήμου και πολιτιστικών φορέων του νησιού, η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου-περιφέρεια Ιονίων Νήσων-για το φετινό καλοκαίρι και για το διάστημα από 16 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου. Εχθές βράδυ στο λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολιμών, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή «Βαρκαρόλα», πλαισιωμένη από φεστιβάλ επτανησιακών χορών. Την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 21:00μ.μ., στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, παρουσιάζεται βραδιά όπερας και οπερέτας, με τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 21:00 μ.μ., στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, θα λάβει χώρα, μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο: «Μουσικές γέφυρες στο χρόνο». Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος»,θα παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση, στενά συνδεδεμένη με την επτανησιακή παράδοση. Επίσης, την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα, στην πλατεία Σαρακηνάδου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη γιορτή μαύρης σταφίδας.

«Ο μαγικός κόσμος της Παραμυθούπολης» σήμερα στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο

Συνεχίζονται οι «Εν Ζακύνθω συναντήσεις τέχνης-καλοκαίρι 2015», που φιλοξενούνται στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου και πραγματοποιούνται από το δήμο σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου, στις 21:00μ.μ., παρουσιάζεται «Ο μαγικός κόσμος της Παραμυθούπολης». Σκηνογραφία: Ελένη Ζελίνου, σκηνοθεσία: Γιώργος Γρηγοριάδης, σκηνικά: Νίκος Λαμπρόπουλος και μουσική:Γιώργος Γαβρόπουλος.

Γενική είσοδος:8 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος