Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Σύντομη ενημέρωση από τη Ζάκυνθο

Κινητοποίηση τοπικού εργατικού κέντρου κατά της ψήφισης του τρίτου μνημονίου

Πικετοφορία κατά της ψήφισης από τη βουλή του τρίτου μνημονίου, πραγματοποιεί σήμερα στις 20:30μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του, το εργατικό κέντρο Ζακύνθου, με τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου, Τάκη Στρούζα, να απευθύνει-μέσω συνέντευξής του στην τοπική ΕΡΤ-κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζόμενων του νησιού. Όπως τόνισε ο κ. Στρούζας, τα πλατιά λαϊκά στρώματα είναι αντιμέτωπα με νέα χειρότερα μέτρα που θίγουν περαιτέρω τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματά τους. Μάλιστα, ανέφερε ότι ειδικότερα στη Ζάκυνθο που στηρίζεται στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή, θα επιδεινωθεί η κατάσταση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των αγροτών και για το λόγο αυτό, πρέπει και τοπικά να υπάρξει ένα ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα διεκδικήσει μια πραγματική φιλολαϊκή πολιτική εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, τώρα που οι αυταπάτες τελείωσαν.

Αρνητική «πρωτιά» τον Ιούλιο η Ζάκυνθος στο αστυνομικό δελτίο

Τη δραστηριότητα της, για τον Ιούλιο του 2015, δημοσιοποίησε η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με την οποία συνελήφθησαν συνολικά 438 άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν 107 υποθέσεις που αφορούσαν σε απόπειρες ανθρωποκτονίας, επίσης, μαστροπείας, ληστειών, παιγνίων, κλοπών-διαρρήξεων, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και άλλων αδικημάτων. Από τις 438 συλλήψεις, οι 174 έγιναν στην Ζάκυνθο-που έχει την αρνητική «πρωτιά», οι 168 στην Κέρκυρα, οι 55 στην Κεφαλονιά και οι υπόλοιπες 41 στην Λευκάδα. Από τις συλλήψεις αυτές, η μία αφορούσε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, 2 για ληστεία, 3 για μαστροπεία, 8 για παίγνια, 28 για διαρρήξεις, 35 για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 41 για μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Πληροφορίες προς οινοποιητικές επιχειρήσεις και αμπελοκαλλιεργητές

Στα πλαίσια της πραγματοποίησης του τρυγητού έτους 2015, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ζακύνθου υπενθυμίζει στις οινοποιητικές επιχειρήσεις και τους αμπελοκαλλιεργητές μια σειρά από υποχρεώσεις και διαδικασίες που τούς αφορούν άμεσα. Μεταξύ άλλων, ότι απαγορεύεται η οινοποίηση µη οινοποιήσιµων ποικιλιών αμπέλου, καθώς και η οινοποίηση ποικιλιών που προέρχονται από αµπελοτεµάχια, τα οποία δεν εντάσσονται στο δυναμικό παραγωγής του αµπελοοινικού τομέα.
Επίσης, οι αµπελουργοί υποχρεούνται πριν την συγκομιδή των σταφυλιών, να υποβάλουν στις επιχειρήσεις (οινοποιητικές ή εμπορικές), όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία των αµπελοτεµαχίων που πρόκειται να παραδώσουν σταφύλια, από τα οποία θα διαπιστώνεται η επιλεξιµότητα της πρώτης ύλης και ιδιαίτερα η ύπαρξη δικαιώματος φύτευσης ή αναφύτευσης. Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιλεξιµότητα της πρώτης ύλης, οι οινοποιητικές ή εµπορικές επιχειρήσεις οφείλουν να ζητήσουν από τους αμπελουργούς, πριν την συγκομιδή των σταφυλιών, να τους προσκομιστεί αντίγραφο της επικαιροποιηµένης καρτέλας αμπελοκαλλιέργειας. Τέλος, κατά την παραλαβή των σταφυλιών από τις επιχειρήσεις (οινοποιητικές ή εμπορικές), καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή στα τιμολόγια/δελτία παραλαβής συγκεκριμένων στοιχείων.

Σήμερα η συναυλία του Πάνου Μουζουράκη δίνοντας το «στίγμα» του με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μού βάζουν ταμπέλες στη δουλειά μου, γιατί δεν είμαι μόνο ένας ροκ τραγουδιστής, αλλά κάνω και πολλά άλλα πράγματα που αρέσουν πρώτα σε μένα, για να μπορώ να επικαλεστώ την αυθεντικότητα και γνησιότητα που επιδιώκω να έχω σε όλη την καλλιτεχνική μου πορεία». Είναι μόνο μια χαρακτηριστική φράση, από τις αρκετές επισημάνσεις που έκανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος σήμερα στις 9:30μ.μ., στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του νησιού, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της τοπικής πολιτιστικής-αθλητικής λέσχης «Γέρανος», θα παρουσιάσει με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο, μια συναυλία, με παλιές, αλλά και νέες μουσικές και ερμηνευτικές επιτυχίες. Πάντα με κοινωνικό προβληματισμό και σαρκαστική διάθεση, ο Πάνος Μουζουράκης, μίλησε για τον «αόρατο εχθρό» που έχουμε σήμερα απέναντί μας και τον επαναπροσδιορισμό που πρέπει να κάνουμε, για να αντισταθούμε αποτελεσματικά όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Αξιοσημείωτο είναι ότι θυμήθηκε μια σημαδιακή-όπως τη χαρακτήρισε-συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει πριν από 10 χρόνια στην ΕΡΑ Ζακύνθου-και η οποία υπάρχει στο αρχείο του σταθμού-σαν μέλος του τότε συγκροτήματος «Παράθυρο με θέα».
Χορηγός προβολής: ΕΡΤ Ζακύνθου.

Μια σπάνια βραδιά όπερας και οπερέτας στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του νησιού

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία πρόκειται να βιώσουν όλοι όσοι έχουν την τύχη και τη δυνατότητα να βρεθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου, λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου. Πρόκειται για μια σπάνια βραδιά όπερας και οπερέτας, με συμμετοχή καλλιτεχνών από την εθνική λυρική σκηνή, την οποία συνδιοργανώνουν το τοπικό παράρτημα του ωδείου «Δημήτρης Μητρόπουλος» και η Ζακυνθινή ανδρική χορωδία «Φανερωμένη», με την υποστήριξη του δήμου και της περιφερειακής ενότητας του νησιού. Όπως τόνισαν οι προσκεκλημένοι- σήμερα-στο στούντιο της ΕΡΤ Ζακύνθου, Ελένη Τρούσσα και Κώστας Μεϊντάνης, (καλλιτεχνική διευθύντρια και ιδρύτρια του ωδείου «Δημήτρης Μητρόπουλος», η πρώτη και μαέστρος της χορωδίας «Φανερωμένη», ο δεύτερος), την εκδήλωση πλαισιώνουν σπουδαίοι λυρικοί καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών και Ζακυνθινοί, που έχουν αναδειχθεί από τον εν λόγω ωδείο. Με λυρικό τόνο θα αποδώσει μερικά έργα και η χορωδία «Φανερωμένη», ενώ, συμμετέχει και η ορχήστρα-μαθητική μαντολινάτα Ζακύνθου. «Το λυρικό τραγούδι είναι η πραγματική πολιτιστική κληρονομιά της Ζακύνθου», συμφώνησαν και οι δύο, καλώντας τον κόσμο, να μην χάσει αυτή τη μουσική βραδιά, επισημαίνοντας ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Χορηγός προβολής: ΕΡΤ Ζακύνθου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος