Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Σύντομη ενημέρωση από τη Ζάκυνθο

Συλλήψεις δύο αστυνομικών σε Ζάκυνθο και Αττική για εκβίαση, δωροληψία και άλλα σοβαρά αδικήματα

Με τις κατηγορίες για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, προχθές σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αττικής, δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους, τον 34χρονο Π.Γ., με ζακυνθινή καταγωγή, που υπηρετούσε στο τμήμα φορολογικής αστυνόμευσης και ασφαλιστικής προστασίας και τον 31χρόνων Δ.Χ., με καταγωγή από την Πάτρα, ο οποίος υπηρετούσε στη διεύθυνση ειδικών εγκλημάτων βίας. Από το τμήμα ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη, αρχικά, προχθές το μεσημέρι, ο 34χρονος, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής Λαγανά Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των 10.540 ευρώ.

Οι δύο αστυνομικοί ισχυριζόμενοι ότι, τους έχει ανατεθεί ο έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαίτησαν εκβιαστικά από δυο ιδιοκτήτες το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη διενέργεια των ελέγχων. Μάλιστα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι, ο ένας από τους καταστηματάρχες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, το χρηματικό πόσο των 5.000 ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και να μη διεξαχθεί ο έλεγχος. Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του 34χρονου αστυνομικού στο νησί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 2.400 ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια. Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος είχε αναχωρήσει πριν λίγες μέρες από τη Ζάκυνθο, συνελήφθη, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας, η οποία συνεργάζεται για την υπόθεση με το τμήμα ασφάλειας Ζακύνθου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συγκεκριμένου αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδηρογροθιά. Προσήχθη στο τμήμα ασφαλείας Ζακύνθου και μαζί με τον 34χρονο θα οδηγηθούν, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στην αρμόδια εισαγγελία. Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ, παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Στη γραφειοκρατία αποδίδεται η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε γιατρούς και άλλους εργαζόμενους

Στην «ηλίθια γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους», απέδωσε-με σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου-ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιώργος Γιαννόπουλος, τη σοβαρή καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή των δεδουλευμένων των γιατρών και άλλων εργαζόμενων του νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς και των κέντρων υγείας, που, όμως, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού. Ο κ.Γιαννόπουλος, με αφορμή την επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους και την κριτική που άσκησε-μέσω της ΕΡΤ Ζακύνθου-στη διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας και στο αρμόδιο υπουργείο για λάθη και παραλείψεις, ο εκπρόσωπος του συλλόγου τους, κ.Τσώλας, υποστήριξε ότι η έγκριση της σχετικής ανακατανομής του προβλεπόμενου ποσού είναι θέμα του υπουργείου και ότι πιέζει καθημερινά να επισπευσθεί η όλη διαδικασία.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η καταβολή των δεδουλευμένων είναι σίγουρη, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να προσδιορίσει χρονικά την διευθέτηση του όλου θέματος. Επίσης, ανέφερε ότι η βασική διαφοροποίηση του με τους εργαζόμενους είναι ότι δεν δέχονται πριν την έγκριση να πληρωθούν όλοι με μια περικοπή 13% και μετά να υπάρξει κανονική αποπληρωμή. Να διευκρινιστεί ότι οφείλονται δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο σε γιατρούς και προσωπικό των κέντρων υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες στο νοσοκομείο και από τον Απρίλιο στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Μεγαλώνει η ζημιά για τη σταφίδα μετά και τη σημερινή νεροποντή

Το επόμενο διάστημα θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε στην καλλιέργεια της σταφίδας η πρόσφατη, αλλά και η σημερινή νεροποντή, τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο γεωπόνος της τοπικής ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών, Γιώργος Κεφαλληνός. Όπως ανέφερε, είναι θετικό το γεγονός ότι, κάποιοι παραγωγοί έχουν ήδη αρχίσει τον τρύγο της σταφίδας, προτείνοντας, ωστόσο, σε όλους να μη βιαστούν να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν τώρα, καθώς είναι προτιμότερο να περιμένουν μέχρι να στεγνώσουν τόσο οι καρποί, όσο και τα αλώνια που απλώνεται το προϊόν. Μάλιστα, πρότεινε να γίνει και ένα ξεφύλλισμα στις καλλιέργειες για γρηγορότερο στέγνωμα ώστε να αποφευχθεί το σάπισμα του καρπού, λόγω της αυξημένης υγρασίας, αλλά και της θερμοκρασίας. Επίσης, ο κ. Κεφαλληνός, έδωσε τις ίδιες οδηγίες και για τα σταφύλια προς οινοποίηση, επειδή το επόμενο διάστημα αρχίζει ο τρύγος, προσθέτοντας ότι, ίσως ένα ράντισμα για τον βοτρίτη θα ήταν χρήσιμο.

Ακόμα ένα θανατηφόρο δυστύχημα

Τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό μίας 78χρονης ημεδαπής, τον σοβαρό τραυματισμό μίας 43χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 80χρονου ημεδαπού, συνέβη, σήμερα το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ζακύνθου- Κερίου και, συγκεκριμένα, στο ύψος της διασταύρωσης που βρίσκεται το κτίριο της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας. Το τροχαίο συνέβη όταν το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 80χρονος ημεδαπός, στο οποίο επέβαιναν η 78χρονη ημεδαπή και η 43χρονη αλλοδαπή, εξετράπη της πορείας του. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου, διενεργείται από το τμήμα τροχαίας Ζακύνθου.

«Αχαρνής» του Αριστοφάνη σήμερα στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο

Την αρχαία κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία-απόδοση, Γιάννη Κακλέα και με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη, τονΧρήστο Χατζηπαναγιώτη και άλλους αξιόλογους ερμηνευτές, μπορούν να παρακολουθήσουν οι Ζακυνθινοί και οι επισκέπτες του νησιού, σήμερα στις 21:15μ.μ., στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο. Είσοδος,: 18 ευρώ (ενήλικες), 15 ευρώ (φοιτητικό-πολυτέκνων-ατόμων με αναπηρία) και 12 ευρώ (παιδικό και ανέργων).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος