ertnews.gr

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Τρίπολης

22/07 16:39
Ειδήσεις από την ΕΡΤ Τρίπολης

Σύντομη ενημέρωση από Τρίπολη

Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων, μελών της ΠΑΣΥ, έγινε σήμερα στις 9.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη. Εκπρόσωποι τους, ο Νίκος Αγγέλου από την Αργολίδα και ο Δημήτρης Κολοβός από την Αρκαδία φιλοξενηθήκαν στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Τρίπολης και εξήγησαν τους λόγους που αναγκάστηκαν να κατέβουν για μια ακόμη φορά στους δρόμους. Μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«Η ΠΑΣΥ, οι δυνάμεις που την αποτελούν, Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι, γεωτεχνικοί θα μπούμε στην πρώτη γραμμή οργανώνοντας την πάλη ενάντια στις τραγικές επιπτώσεις που δημιουργεί αυτή η πολιτική. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν μια τραγωδία με κίνδυνο να χάσουν την παραγωγή τους ή να μην πληρωθούν ποτέ εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας από τις κλειστές τράπεζες. Πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να σπέρνει αυταπάτες και να πάρει άμεσα μέτρα.
Διεκδικούμε:

Να διασφαλιστεί η συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών εξασφαλίζοντας πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα για τους αγρότες και ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους. Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την πληρωμή των όλων προϊόντων από εμπόρους και βιομηχανίες και άμεσα των νωπών, σιτηρών, γάλα, κρέας.
Εξασφάλιση προστασίας από κατασχέσεις σε σπίτια και χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”. Όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν απρόσκοπτη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα αν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ ή όχι.

Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα.

Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις αφού εξαιτίας των κλειστών τραπεζών δεν μπορούν να εξοφληθούν οι λογαριασμοί. Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε διάφορες οφειλές προς δημόσιους φορείς. (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ κλπ). Να “παγώσουν” τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι.».

Στην αθλητική εκπομπή του Βασίλη Κούβαλη μίλησε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης

Ο νεαρός κόουτς τόνισε ότι η προετοιμασία συνεχίζεται με έμφαση την φυσική κατάσταση -στα φιλικά παιχνίδια δίνεται χρόνος σε όλους τους ποδοσφαιριστές, παρότι για την χρονική περίοδο είναι ανταγωνιστικοί οι αντίπαλοι- και ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών, παλιών και νεοαποκτηθέντων, στις προπονήσεις.

Στην ερώτηση ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των Αρκάδων την φετινή χρονιά είπε: «θέλουμε έναν ποιοτικό Αστέρα φέτος που θα χαίρεσαι να τον βλέπεις εφαρμόζοντας γρήγορο και συνδυαστικό παιχνίδι». Τέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας ακόμα προσθήκης λέγοντας: «δεν θα έλεγα όχι σε κάποια μεταγραφή ποιότητας, παρότι έχουμε ήδη πλούσιο ρόστερ, ενώ αν αποχωρήσει ο Μπαράλες, θα πρέπει σίγουρα να αντικατασταθεί.

Πηγή ΕΡΤ Τρίπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version