Ειδήσεις από την ΕΡΤ Λάρισας

Σύντομη ενημέρωση από Λάρισα

Διαφωνίες επί της διαδικασίας ψήφισης του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Τις διαφωνίες του επί της ψήφισης του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εξέφρασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Λάρισας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλης Παπαστεργίου. Έθεσε θέμα κυριαρχίας της Βουλής, επισημαίνοντας ότι με φιρμάνια και κατεπείγουσες διαδικασίες καλείται η Ολομέλεια να ψηφίσει, ενώ επί της ουσίας ανέλυσε τις διαφωνίες του δικηγορικού κόσμου σε τρία σημεία στο νέο Κώδικα. Το πρώτο αφορά στην αλλαγή της ιεράρχησης των αποζημιώσεων σε περιπτώσεις πτωχεύσεων μεγάλων εταιριών, υπό την έννοια ότι ο Κώδικας προτάσσει τις Τράπεζες και ακολουθούν τα εργατικά δικαιώματα και τα δικαιώματα του δημοσίου. Το δεύτερο σημείο αφορά στο ότι μικραίνουν μεν οι χρόνοι απόδοσης δικαιοσύνης, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί πλεονέκτημα για τους οικονομικά αδύναμους, που είναι συνήθως οι οφειλέτες. Το τρίτο σημείο της διαφωνίας είναι η αφαίρεση του μάρτυρα απόδειξης, που οι δικηγόροι θεωρούν βασικό στην απόδοση δικαιοσύνης. Επέκρινε, τέλος τη στάση του προεδρείου του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών καθώς και των συλλόγων της χώρας, υπό την έννοια ότι δεν αντέδρασαν εγκαίρως στις νέες αλλαγές.

Υπερ της κυβέρνησης η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Η Ν.Ε. στην απόφαση της με ευρεία πλειοψηφία στηρίζει την κυβέρνηση στην δύσκολη αυτή στιγμή παρά τις παραλήψεις και τα λάθη που υπήρξαν στη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση της αριστεράς πρέπει να παλέψει μαζί με το λαό για να ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας από τα υφεσιακά μέτρα που περιέχονται στη νέα συμφωνία. Επίσης καλεί την ηγεσία του κόμματος σε εύλογο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στη διενέργεια συνεδρίου για να συζητηθεί και να αποφασιστεί ο ρόλος του κόμματος στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Κίνδυνος εκλογικής ανόδους της Χρυσής Αυγής αποτελεί το νέο μνημόνιο, σύμφωνα με τον Άρη Χατζηστεφάνου

Τον κίνδυνο ανόδου της Χρυσής Αυγής, με αφορμή το νέο μνημόνιο κατέδειξε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δημοσιογράφος, δημιουργός των ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε., Deptocracy και Catastroika κ. Άρης Χατζηστεφάνου. Το τρίτο μνημόνιο που επιβάλλει στην χώρα η κυβέρνησης της αριστεράς, αποτελεί πλήγμα για την ίδια την αριστερά και επιτείνει, δήλωσε ο κ. Χατζηστεφάνου τον κίνδυνο ανόδου ακροδεξιών μορφωμάτων, τα οποία αυτοπροβάλλονται ως αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα και από την Επιτροπή για το ΟΧΙ του λαού

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα στις 8:30 μ.μ. στα Τρίκαλα η Ανοιχτή Επιτροπή για το ΟΧΙ του λαού. Επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή στις 8:30 μ.μ. το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με κεντρικό θέμα «Ρήξη τώρα» και ομιλητές τον κ. Γιώργο Κρεασίδη, εκπαιδευτικό, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον κ. Στάθη Ντούρο, περιφερειακό σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα Τρίκαλα για το νέο μνημόνιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κινημάτων και συλλογικοτήτων στα Τρίκαλα, που στήριξαν το ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα και τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Σε νέα ανακοίνωση, που υπογράφεται από τη νεολαία Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, την δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή, το Δίκτυο Αλληλεγγύη για όλους και το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι rossonero, καλείται ο κόσμος να ανατρέψει στο δρόμο τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές. «Η συμφωνία – επισημαίνεται στην ανακοίνωση – που υπογράφηκε από την ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές και ψηφίστηκε στη βουλή, μια συμφωνία συντριπτικά αδιέξοδη, όχι μόνο για τα λαϊκά στρώματα αλλά και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία και κοινωνία, εμπεριέχει όλα τα άγρια ταξικά μέτρα που απαιτούσαν οι δανειστές πριν και μετά τις εκλογές, θέτοντας σε άμεση εφαρμογή τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και φέρνοντας το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας αντιμέτωπο με το φάσμα της καταστροφής». Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση των εξειδικευμένων μέτρων της συμφωνίας και οι συλλογικότητας ζητούν να μη γίνει καμία θυσία για το ευρώ.

Σοβαρό πλήγμα στην αγορά τα capital control

Ένα σταθερό φορολογικό σύστημα χρειάζεται η χώρα μας για να μπορέσει να ορθοποδήσει υποστήριξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών κ. Απόστολος Δοντάς, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας. Τα capital control έχουν επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στην αγορά, υποστήριξε ο κ. Δοντάς, ο οποίος προέβλεψε ότι το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί εάν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα μας. Σχετικά με την μετακόμιση κάποιων επιχειρήσεων σε άλλες χώρες σημείωσε ότι αυτό δεν βοηθάει ούτε τις ίδιες, ούτε τη χώρα μας και ζήτησε από τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο τους.

Απαραίτητο το Πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Μέχρι τις 31 Αυγούστου όλοι οι αγρότες θα πρέπει να αποκτήσουν πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν είναι 25 ευρώ, ενώ μετά την 1η Σεπτεμβρίου το ποσό ανέρχεται στα 50 ευρώ. Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο προϊστάμενος του τμήματος φυτουγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου της Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Σταυρίδης, που κάλεσε τους παραγωγούς να μην προβαίνουν σε ψεκασμούς των καλλιεργειών πριν την ενημέρωσή τους από την υπηρεσία και τους γεωπόνους. Σοβαρό πλήγμα στις καλλιέργειες έχει επιφέρει τα 2 τελευταία χρόνια η μύγα της Μεσογείου που έχει εμφανιστεί και στις περιοχές της Θεσσαλίας. Λόγω της έλλειψης χρημάτων από την πλευρά της πολιτείας οι ψεκασμοί καλό είναι να γίνονται ομαδικά από τους παραγωγούς, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κίνδυνος απώλειας έργων μέσω ΕΣΠΑ
Κινδυνεύουν να χαθούν περισσότερα από 20 έργα στη Θεσσαλία, ενταγμένα στον τρέχον ΕΣΠΑ, προειδοποιεί ο Κώστας Αγοραστός. Αυτή τη στιγμή οι απλήρωτοι λογαριασμοί προς τους κατασκευαστές ξεπερνούν τα 20 εκ ευρώ και αν δεν βρεθεί τρόπος να πληρωθούν και να τηρηθούν οι ημερομηνίες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα έργα να εγκαταλειφθούν και να ζητηθούν επιπλέον και αποζημιώσεις.
Τα έργα του ΕΣΠΑ πληρώνονται πρώτα από εθνικούς πόρους και στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθούν, εκταμιεύονται τα χρήματα απο την Ε.Ε. Αυτή η διαδικασία θα αλλάξει και με ενέργειες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ώστε απ τον Οκτώβρη να χρηματοδοτούνται τα έργα του ΕΣΠΑ απευθείας με κοινοτικά λεφτά.

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Τη λειτουργία πέντε Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για το διάστημα του καλοκαιρού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οικογένειες που δεν θα φύγουν διακοπές ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Αλ. Μπατζανούλης και Δημήτρης Δεληγιάννης πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει ο Δήμος για τη στήριξη της οικογένεια στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα λειτουργήσουν: στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Χαραυγής, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλιππούπολης, στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης.

Πηγή: ΕΡΤ Λάρισας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος