Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνης

Σύντομη Ενημέρωση από την ΕΡΤ Κοζάνης

 

  • Την παροχή κινήτρων φορολογικών και άλλων, για να προσελκυστούν γιατροί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να καλυφθούν τα συνολικά 51 κενά που υπάρχουν στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, όπου πολλές κλινικές υπολειτουργούν ή κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ, Χάρης Κάτανας.

 

  • Την αντίθεση του στα νέα μέτρα που φέρνει το 3ο μνημόνιο εξέφρασαν και στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και των Επιτροπών του ΟΧΙ, στις ξεχωριστές συγκεντρώσεις που έγιναν.
  • Επαναλειτουργεί το γραφείο ψυχοκοινωνικής στήριξης του Δήμου Εορδαίας στελεχωμένο με δύο κοινωνικούς λειτουργούς, έναν κοινωνιολόγο, και έναν ψυχολόγο οι οποίοι θα παρέχουν ψυχολογική στήριξη και συμβουλές είτε σε οικογένειες είτε σε μεμονωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 

  • Ειδική ημερίδα για φορολογικά ζητήματα παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων  θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Δυτική Μακεδονία μετά από αίτημα της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.
  • Τη συμπαράσταση του στον πληγέντα γουνοποιό του καταστήματος, που βρίσκεται στη μαρίνα Σάνη της Χαλκιδικής, από το οποίο άγνωστοι έκλεψαν γουναρικά αξίας 248.000 ευρώ εξέφρασε ο Σύνδεσμος Γουνοποιιών Καστοριάς, που καταδικάζει  το συγκεκριμένο συμβάν,  που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων γεγονότων  που έχουν πλήξει τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

 

  • Οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ποντοκώμης και Ακρινής βρίσκονται στις προτεραιότητες του Δήμου Κοζάνης, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο χορικός Αντιδήμαρχος των πρώην Δήμων Ελλησπόντου και Υψηλάντη κ. Αριστοτέλης Πουτακίδης, τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει η μελέτη υποδομών  ενώ έχει οριστεί η αρμόδια επιτροπή σε  συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την διανομή των οικοπέδων.

 

  • Νέα πρόταση προς τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων της πόλης, η οποία προβλέπει συμμετοχή της τάξης του 15% των σωματείων στο ετήσιο κόστος για τη χρήση των γυμναστηρίων απέστειλε ο δήμος Κοζάνης.
  • Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της αδελφότητας της Ιεράς Μονής του Οσίου Νικάνορα Ζάβορδας με τους Δημάρχους Σερβίων Βελβενδού και Δεσκάτης, της συντονιστικής επιτροπής καθώς και όλων των αρμοδίων φορέων ώστε να οριστικοποιηθεί το θέμα κατασκευής της πεζογέφυρας, όπως επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αχιλλέας Μπούντας.
  • Προχωρούν οι συζητήσεις για την δημιουργία επιχειρηματικού ή συνεταιριστικού σχήματος για την παραγωγή, προώθηση και πώληση των οίνων της ευρύτερης περιοχής της Τοπικής κοινότητας Ροδίτη του Δήμου Σερβίων-Βελβενδού όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της Νεόφυτος Λαζάρου.
  • Η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Εορδαίας ενημερώνει τους καταναλωτές ότι  σήμερα από τις 7.30 το πρωί  θα εκτελεστούν εργασίες στην περιοχή του Ξενοδοχείου « Πτολεμαίος» στο δρόμο προς τη Γαλάτεια  σχετικά με την μετακίνηση του κεντρικού Αγωγού νερού στα Νέα Κοιμητήρια με αποτέλεσμα την μειωμένη παροχή νερού και πιθανή διακοπή.

 

  • Τόπος προσκυνήματος και συνάντησης των Ποντίων αλλά και των πιστών είναι και φέτος η Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας. Εκατοντάδες πιστοί έχουν ήδη κατασκηνώσει στους πρόποδες του Βερμίου, ενώ αναμένονται και εκατοντάδες άλλοι σήμερα Παρασκευή και αύριο ανήμερα της Παναγίας.
  • Αναβιώνει και φέτος στη Σιάτιστα το έθιμο των Καβαλάρηδων με το προσκύνημα που κάνουν στην Παναγία Μικροκράστρου ανήμερα της Παναγίας, αλλά και την παρέλαση στη Σιάτιστα στη 1:30 το μεσημέρι.
  • Εκατοντάδες επισκέπτες  αναμένεται να επισκεφθούν τον Δεκαπενταύγουστο στη Βλάστη για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας που φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου, ενώ στις 7 το απόγευμα στην τοποθεσία «Λιβάδια» θα αναβιώσει ο Τρανός χορός.

 

  • Επίκεντρο του εορτασμού της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου είναι ο Καθεδρικός Ναός της πόλεως Καστοριάς, ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 6.30  θα τελεσθεί ο Εσπερινός και στις 7 το απόγευμα η εν πλω λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στην βυζαντινή Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης.
  • Εορταστικές Ακολουθίες για το Δεκαπενταύγουστο 2015 θα τελεστούν στην Αγία Κυριακή στην Σκούλιαρη, του Δήμου  Σερβίων Βελβεντού στον Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
  • Αναβιώνει και φέτος την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, όπως κάθε χρόνο το έθιμο του «Τζιάτζιου» ή «Τσιάτσιου» στη Σαμαρίνα Γρεβενών, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.

 

  • Το δικό της ξενώνα στην Παναγία Σουμελά ανοίγει σήμερα Παρασκευή 14  και αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου η Πανελλήνια Ένωση Σουρμενιτών με έδρα την Πτολεμαΐδα για να υποδεχθεί τα μέλη και τους φίλους της από όλη την Ελλάδα.

 

  • Πληθώρα εκδηλώσεων πραγματοποιούνται μέχρι και την Κυριακή στις περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.  Καθημερινά κυρίως σε μικρούς και μεγάλους  οικισμούς την τιμητική τους έχουν η αναβίωση των εθίμων, οι χοροί των συλλόγων και τα ανταμώματα, καθώς συγκεντρώνονται στα χωριά τους, τόσο οι ετεροδημότες όσο και οι απανταχού μετανάστες. Αναλυτικά έχουμε τις εκδηλώσεις:

 

  • Φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους άοπλους πολίτες του Ανθοχωρίου Κοζάνης αποτείνουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής τη Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 στις 11:00 το πρωί στο χώρο του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης Ανθοχωρίου Βοΐου.

 

  • Κλειστό αναμένεται να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα το Δημόσιο ΚΤΕΟ Γρεβενών, λόγω σοβαρής βλάβης που υπέστη μηχάνημα ελέγχου των οχημάτων. Όσοι έχουν προγραμματίσει τον έλεγχο των οχημάτων τους στο ΚΤΕΟ Γρεβενών θα πρέπει να απευθυνθούν είτε στα Δημόσια είτε στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ των γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος