ertnews.gr

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνης

22/07 20:31
Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνης

Σύντομη Ενημέρωση από τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

 

  • Με τη συμμετοχή 152 εκθετών κυρίως επιχειρήσεων, φορέων και υπηρεσιών ανοίγει τις πύλες της στις 7.30 το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, η 31η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον υπηρεσιακό  αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

 

  • Στις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου πανελλαδικά, συμμετέχει η Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης. Στις 10:30 το πρωί στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη, θα γίνει συγκέντρωση των αγροτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα καταθέσουν τα αιτήματα τους.
  • Την εκτίμηση του ότι το «Ποτάμι» θα εκλέξει βουλευτή στην Π.Ε Κοζάνης, εξέφρασε στην διάρκεια παρουσίασης της λίστας των υποψηφίων βουλευτών, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ποταμιού στη Δυτική Μακεδονία, Βασίλης Παπαποστόλου.

 

  • Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αιανής στις 8 το βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

 

  • Παρουσία του π. υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 12 το μεσημέρι στο Διοικητήριο «Κώστας Ταλιαδούρης» και στις 3 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ερμιόνιον» στην Κοζάνη.

 

  • To ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει την Αλήθεια στον Ελληνικό Λαό και δε δίνει ψεύτικες υποσχέσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του κόμματος, Δημήτρης Ζιούζιος, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής παρουσίασης του ψηφοδελτίου στην πόλη της Κοζάνης.

 

  • Παρουσία του πρώην υπουργού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος Παύλου Γερουλάνου  θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου η κεντρική πολιτική ομιλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα Γρεβενά.

 

  • Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Παπαγεωργίου» Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο 21χρονος ο οποίος «κεραυνοβολήθηκε» από ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής τάσης, στην προσπάθεια που έκανε για την ανατροπή της καρότσας φορτηγού αυτοκινήτου.

 

  • Τα Αστικά ΚΤΕΛ θα απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η νέα συμφωνία ανάμεσα στον Δήμο Κοζάνης και στα ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών.

 

  • Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η κατασκευή της νέας δεξαμενής για την αποθήκευση Θερμικής ενέργειας, προκειμένου η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας να ανταποκριθεί σε περιόδους πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην αυξημένη ζήτηση από πλευράς καταναλωτών.
  • Με σειρά εκδηλώσεων συμμετέχει και ο δήμος Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητα, η οποία πραγματοποιείται από την Τετάρτη 16 έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015.

 

  • Την 28η αιμοδοσία του 2015 διοργανώνει από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» στα γραφεία του.
  • Βραβευμένες ταινίες του 37ου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας θα προβληθούν τις 9 το βράδυ στην Κοζάνη, με είσοδο  ελεύθερη από την  Κοβεντάρειο Δημοτική βιβλιοθήκη και την Κινηματογραφική  Λέσχη Κοζάνης.

 

  • Αυλαία στις 9:30 το βράδυ για τις καλοκαιρινές  κινηματογραφικές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης με την κλασική περιπέτεια του Τζον Στάρτζες «Ο Γέρος και η Θάλασσα».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version