Ειδήσεις από ΕΡΤ Καβάλας

Σύντομες ειδήσεις

Καβάλα: «Πολιτικός εκβιασμός» η ψήφος εμπιστοσύνης
«Πολιτικό εκβιασμό», χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, πριν πραγματοποιηθεί συνέδριο του κόμματος, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρα Τσανάκα. «Ενώ δεσμεύομαι από την Κ.Ε. κατά του μνημονίου, καλούμαι στη Βουλή να ψηφίσω υπέρ του!» ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας η κ.Τσανάκα.
Μαζί με το συνάδελφό της από τη Δράμα, Χρήστο Καραγιαννίδη και άλλους 15 βουλευτές του κόμματος, συνυπογράφουν ενωτική ανακοίνωσή ζητώντας άμεσα να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες ώστε να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις και να υπάρξει συγκροτημένα ένα νέο πολιτικό σχέδιο, το οποίο θα μπορέσει να δώσει διέξοδο στην ελληνική κοινωνία.

Θάσος: Τετραήμερη επίσκεψη Περιφερειάρχη
Στο νησί της Θάσου βρέθηκε το περασμένο τετραήμερο, ο Περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο νησί, επισκέφθηκαν το Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό (ο οποίος πρόσφατα έλαβε άδειας λειτουργίας), τους χώρους της ΕΑΣ Καβάλας στη Θάσο, το Κέντρο Υγείας του νησιού. Τέλος συνομίλησαν με επαγγελματίες του τουρισμού, κυρίως για το πρόβλημα της βίζας που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι τουρίστες και το άνοιγμα της διόδου από τη Νυμφαία.

Λήγει η προθεσμία για δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς
Έως αύριο (18 Αυγούστου) γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την εγγραφή παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Καβάλας για μητέρες που δικαιούνται παροχή δωρεάν φιλοξενίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία. Εξαιρούνται από την πρόσκληση οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συλλήψεις για κλοπή και ναρκωτικά
Δύο Βούλγαροι 20 και 25 ετών ευθύνονται για την κλοπή μοτοσυκλέτας πριν από ένα μήνα, από χωριό της Καβάλας. Αστυνομικοί του Τμήματος Χρυσούπολης εντόπισαν στην κατοχή των δραστών το δίκυκλο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Στο μεταξύ, συνελήφθη το Δεκαπενταύγουστο στην Καβάλα, 40χρονη κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 62 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων STEDON και VULBEGAL.

Φεστιβάλ Φιλίππων: «Νερό» από το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ
Το Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ παρουσιάζει στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων, σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην Παλιά Μουσική, την παράσταση «Νερό». Πρόκειται για ένα μεικτό θέαμα που χρησιμοποιεί στοιχεία από την τέχνη του θεάτρου και του κουκλοθεάτρου. Το «Νερό» αποτελεί μια σύντομης διάρκειας παράσταση με έμφαση στο εικαστικό στοιχείο, όπου ο φωτισμός, η μουσική και η κίνηση βρίσκονται σε ένα συνεχή διάλογο.

Φεστιβάλ Φιλίππων: Ποιητικό αναλόγιο και «Προσφυγιά»
Το ποιητικό αναλόγιο «Ποίηση για εντεκάδες» της Γλυκερίας Μπασδέκη, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων, αύριο Τρίτη 18 Αυγούστου και ώρα 21.00, στην Παλιά Μουσική.
Την παράσταση «Προσφυγιά», με θέμα της τον προσφυγικό κύκλο, παρουσιάζει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας και όχι στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει, στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Με γνωστά ονόματα οι Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστούν στην Ξάνθη, στις φετινές γιορτές Παλιάς Πόλης, που θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Αυγούστου ως τις 6 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα θεσμό 27 χρόνων, με το οποίο προωθούνται και προβάλλονται η ιστορία, ο πολιτισμός, η κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες
Νεφώσεις, παροδικές αυξημένες, με ασθενείς βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ θα υπάρξουν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος